TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 Azerbaycan ile Ermenistan sınırında çıkan sıcak çatışmada 12 Azeri asker şehit düştü.. Yaralıların sayısı henüz bilinmiyor. 

Yıllardır tartışma konusu olan Karabağ'da tansiyon birkez daha arttı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan ile sınır tarafında dün gece çıkan çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit olurken 100 Ermen askeri öldürüldü.

Ermeni askerlerin yarıları sayısının belli olmadığı belirtildi.

Ermenistan ordusuna ail 6 tank 15 zırhlı araç ve askeri sığınakların imha edildiğini ve bu yüzden fazla askerinin öldüğünü yada yaralandığını belirtti. 

ATEŞKES İHLALİNİ ERMENİSTAN YAPMIŞ!

Azerbaycan Savunma Bakalnlığı'ndan yapılan açıklamada dün geceki çatışmadan önce Ermenistan'ın ateşkes antlaşmasını hiçe sayarak mevzilendiklerini belirtti.

Bu olaylar üzerine Rusya Lide Putin, iki ülkeye seslenerek itidal çağrısında bulundu. Putin iki ülke arasında bir an önce 'Ateşkes' anlaşması yaılmasını istediğini vurguladı. Putin danışmanı Dmitri Peskov Putin'in Ermenistan ve Azerbaycan cephe hattındaki çatışmaların yeniden şiddetlenmemesi için konuşma yaptı ve derin bir endişe duyduğunu belirtti.



Editör: TE Bilisim