Sözlüklere göre bir çocuğun dünyaya gelmesinde etken olan erkeğe “baba” denir. Bana göre ise: “Bazı süper kahramanların pelerini yoktur işte bunlara ‘baba’ denir.”
Her kız çocuğu gibi benim de ilk aşkım ve süper kahramanım babamdır. Babaları ile kızları arasında her zaman çok daha farklı ve özel bir bağ vardır Gerçekten de babam bu dünyada her koşulda güvenebildiğim tek erkektir. Hani hep denir ya erkek çoktur ama adam yoktur. Bu çok doğru söze katılıyorum ve tanıdığım en adam gibi adamın babam olduğunu belirtmek istiyorum. Babam çınar ağacı misali gölgesiyle bile bize her daim yeter ve sadece bunu bilmek bile bana büyük bir özgüven verir.
Baba demek benim için güç, güven, denge ve sevgi demektir. Annelerin şefkati ne kadar çoksa babaların da gücü, güveni ve gizli sevgisi o kadar çoktur ve bu gizli sevgiyi çocuklar hep hisseder. Anneler duygularını her fırsatta gösterirken babalar, çocuklarını gizlice sever, uzaktan gözleyip kollar. Benim babam da böyledir sımsıkı sarmasa da derin sevgisini her zaman hissederim, karizması çizilmesin diye ulu orta gülmese de gizli gülüşlerini severim, çocuklarının hepsi bir aradayken içi gülen gözlerini severim, her fırsatta maddi manevi destek olmasını severim, bizi onurlu yetiştirip kimseye muhtaç etmemek için verdiği çabayı severim. O kadar çok sebep vardır ki babamı sevmek için, anlatmaya ne kelimeler yeter ne de benim lügatim…
“Anne gezindiğin bağ, baba yaslandığın dağdır” derler. Gerçekten de ben uzakta da olsa babamın gölgesini hep hisseder, sırtımı bir dağ misali babama yaslarım. Ahmet Ağa’nın kızı olmak bana güven verir, babam her daim kolum kanadımdır. Allah seni başımızdan eksik etmesin sağlık huzur ve mutluluk içinde daima yanımızda ol inşallah canım babam!
Seni çok seven biricik kızın Sevda…