Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı
 Davetlilerin Bahçeli’ye “muhalifliği” ile gündeme gelmiş Koray Aydın, Ümit Özdağ, Meral Akşener gibi isimlerden oluşması " muhaliflerini bir arada görmek istedi" esprilerine neden oldu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Çukurambar'da bir grup milletvekiline iftar yemeği verdi. Trabzon Milletvekili Koray Aydın, İstanbul milletvekilleri Emeleddin İhsanoğlu ve Meral Akşener, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili Emin Haluk Ayhan, Kilis milletvekili Mustafa Yün, Balıkesir milletvekili Recep Çetin, Kırşehir milletvekili Cemil Yıldırım Türk'ün katıldığı iftar yemeğinde Türkiye'nin sorunları ve koalisyon ihtimalleri üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

MUHALİFLER AYNI MASADA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dört gündür milletvekillerini 10'ar 15'erli gruplar halinde iftar yemeğine davet ediyor ve burada milletvekillerinin görüşlerini dinliyor. Bahçeli'nin bu milletvekillerini hangi kriterlere göre bir araya getirdiği bilinmiyor. Akşamki iftarda, Koray Aydın ve Ümit Özdağ gibi daha önce Genel Başkanlığa aday olan isimler ve sık sık genel başkan adaylığı için ismi geçen Meral Akşener'in  aynı masada bir araya getirilmesi şakalaşmalara neden oldu. Bazı milletvekilleri Bahçeli duymadan,  "Sayın Genel Başkan muhaliflerini bir arada görmek istedi" şeklinde şaka yaptı.

ÖZEL HAYATLARINI SORDU

Milletvekilleri oruçlarını açtıktan sonra masada bir sessizlik hakim oldu. Yemek boyunca kimse konuşmadı ve masada çatal bıçak sesinden başka bir şey duyulmadı. Masadaki sessizliği İstanbul Milletvekili Meral Akşener bozdu. Akşener, "Namaz kılmaya gideceğini" belirterek Bahçeli'den izin istedi. Akşener'den sonra İhsanoğlu, namaz kılmaya gideceğini ifade ederek masadan ayrıldı. Masadaki sessizlik Devlet Bahçeli'nin milletvekillerine özel işleri ile ilgili sorular sorması ile bozuldu. Milletvekilleri ile tek tek ilgilenen Bahçeli illerinde ve ailelerinde bir sorunları olup olmadığını sordu.

Editör: TE Bilisim