Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 31 Aralık'ta süresi dolan 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde beklenen sonucu vermediğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Akdağ Xanadu Otel'de yerel ve ulusal haber ajanslarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Akdağ, ülke, bölge ve şehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akdağ, 31 Aralık 2012'de süresi dolan 5084 Sayılı Teşvik Yasası'ndan sanayileşme konusunda Erzurum'un yararlanamadığını belirtti. Akdağ, Erzurum'un da içerisinde yer aldığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin de sanayilerinin söz konusu yasa ile gelişememesini üzüntü ile karşıladıklarını ifade etti. Akdağ, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Erzurum'da aralarında bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo- ekonomik olarak olması gereken yere ulaşacağını da belirtti.

ANTALYA'DA EV ALMAK YERİNE ORTAKLIK KURALIM
Erzurum'un sosyo- ekonomik kalkınması için toplumda ortaklık kültürünün yaygınlaşmasının gerektiğini dile getiren Bakan Akdağ, bunun içinde kollektif bir ruha gereksinim duyulduğunu anlattı. Erzurumluların ticari sermayelerini bir araya getirmeyip, Antalya'da ev ya da gayri menkul almalarının şehrin ekonomisine darbe vurduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Akdağ,"Erzurumlular ticari sermayelerini bir araya getirip, ortak bir iş kurmak yerine Antalya'da ev ya da gayrimenkul alıyorlar. Ortaklık kültürü olmadıkça bu şehirde sanayileşme olmaz. Olsa da sınırlı kalıyor. 800 bin nüfuslu bir şehirin sanayileşmesi elzemdir." şeklinde konuştu.

OTA 25 KURUŞ DESTEKLEME GELİYOR

Türkiye'nin ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin geçen yıl kurak bir yaz mevsimi yaşadığına da değinen Bakan Akdağ, bunun da besicilerin kaba yem ihtiyacını karşılamada problemlere yol açtığını söyledi. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın besici ve çiftçilerin kaba yem ihtiyacını karşılamak için Hazine Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile protokol imzaladığına dikkat çeken Akdağ,"Çiftçi ve besicimizin ot sıkıntısı karşılamak için 25 kuruş destekleme ücreti ödeyeceğiz. Bu amaçla Tarım Kredi Kooperatifi görevlendirildi. Bu problemi bu sene çözmüş olacağız. "

HEKİM İNTİHARLARINDA ARTIŞ YOK

Bakan Recep Akdağ, Erzurum'da son 2 yılda 4 hekimin intihar etmesiyle ilgili olarak yöneltilen bir soruya, "Tıbbi açıdan hekim intihan vakalarında bir artış yok. Kim olursa olsun intihar etmesini istemiyoruz. Bu konuyla ilgili psikiyatristlerle görüştük. Sağlık ve çalışma sistemiyle ilgili bir sorun bulunmuyor. Hekim intiharlarının sistem problemleri ya da siyasi malzeme yapılması doğru değil."


Toplantıya Vali Sebahattin Öztürk, milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık ve Adnan Yılmaz ile çok sayıda bürokrat da katıldı.

Editör: TE Bilisim