Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 'Çocuk ve Adalet Projesi' kapsamında yürütülmekte olan suç mağduru, suça sürüklenen, madde bağımlısı ve sokakta yaşayan çocukların destek merkezleri için psikososyal destek ve müdahale programları geliştirilmesini övdü. İslam, "ANKA adını verdiğimiz programda rehabilitasyon uygulamalarımız daha başarılı olacak. Çocuklarımız Anka Kuşu gibi küllerinden doğacak." dedi.

Rixos Otel’de yapılan ‘Çocuklar için Adalet Projesi' kapanış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve davetliler katıldı. Programda konuşan Bakan İslam, adalet, kavramının Türk kültüründe temel ve belirleyici bir özellik taşıdığını kaydederek, "Adaletin tecelli etmediği toplumların mutluluğa, refaha erişemeyeceğine inanırız. Bakanlık olarak öncelikli hedefimiz çocukların haklarının benimsendiği, yaşam gelişme, katılım haklarının korunduğu ayrımcılığa maruz kalmadıkları ve her şeyden önemlisi insan onuruna uygun bir biçimde yaşayacakları, ortamları oluşturmaktır." açıklamasında bulundu.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ADALET DEĞİL, BİR MECBURİYETTİR'

Dünyanın geleceğini planlamak için aile içinde, toplumda ve hayatta adaleti tesis etmek halkın düzenini korumak zorunda olduklarını kaydeden İslam, "Buna mutluluğumuzu ihya etmek için mecburuz. Çocuklarımız için adalet bir tercih değil, bir mecburiyettir. Çocuklar için adalet projesinin anlamı ve önemi de burada ortaya çıkıyor. Adalet olmadan sağlıklı toplum, sağlıklı nesiller olmadan da toplumun geleceği olamaz." diye konuştu.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İslam, mahkemelerce verilen tedbir kararlarının izlenmesi amacıyla UYAK’la uyumlu tedbir sistemleri, yazılım programı çalışmalarının halen devam ettiğini açıkladı. Bu proje kapsamında yürütülmekte olan suç mağduru, suça sürüklenen, madde bağımlısı ve sokakta yaşayan çocukların destek merkezleri için psikososyal destek ve müdahale programları da geliştirilmesi ile ilgili bilgi veren İslam, "ANKA adını verdiğimiz programda rehabilitasyon uygulamalarımız daha başarılı olacak. Çocuklarımız Anka Kuşu gibi küllerinden doğacak." dedi.

Editör: TE Bilisim