Millet Davası Büyük Değişim Stratejisi Kitabın Özeti Millet Davası Büyük Değişim Stratejisi Kitabın Özeti
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir gösterisi için hazırlıklar tamamlandı. 27 ülkeden 80 öğrencinin katılacağı, "Evrensel Barışa Doğru" sloganlı olimpiyatlar, Atatürk Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak. Hazırlıkların tamamlandığını belirten Balıkesir Mezunlar Derneği Başkanı Ali Miraç Günerli, herkesin davetli olduğunu söyledi. Balıkesirlilerin dördüncü kez bu coşkuya evsahipliği yapacağını belirten Günerli, bu yıl yine birbirinden renkli gösterilerin yer alacağını bildirdi.

Dernek Başkanı Günerli, beş kıtadaki 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katıldığı 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir gösterisi için üç arabanın, anonslarla vatandaşları davet ettiğini aktardı. 27 ülkeden gelen öğrenciler şarkı, şiir, halk oyunları, dilbilgisi ve genel kültür kategorilerinde hünerlerini sergileyeceğini vurgulayarak, "Sabırsızlıkla yarın akşam yapılacak gösterileri bekliyoruz. Gecenin sunuculuğunu, bu yıl yine usta spiker Ertem Şener yapacak. Şener'e, geçen yılın şarkı kategorisinde birinci olan Tacikistanlı Sohruh Yunusov ve Kosovalı Elmira Kurusa eşlik edecek. 90 dakika sürecek etkinlikte konuk öğrenciler, birbirinden renkli gösteri ve şarkılarla Balıkesirlilere unutulmaz bir gece yaşatacak." dedi.

STAT KAPILARI SAAT 19.00'DA AÇILACAK

Turyağ'ın ana sponsorluğundaki olimpiyatların Balıkesir gösterisi için stat kapılarının saat 19.00'da açılacağını söyleyen Ali Miraç Günerli, "Davetlilerimizi, saha içi ve tribünlerde ağırlayacağız. Saha içine, üzerinde 'A' ve 'B' yazılı davetiyelerle girilecek. Tribünlerden izleyecek vatandaşlardan davetiye istenmeyecek. Etkinliğe Moldova, Kafkasya, İsveç, Bulgaristan, Uganda, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Güney Afrika, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Sırbistan, Tacikistan, Tunus ve Kosova'dan öğrenciler katılacak." diye konuştu.

Misafir öğrencilerin yarın saat 14.00'te Balıkesir'e geleceği bilgisini veren Günerli, şöyle devam etti: "Öğrencilerimizi, Değirmenboğazı mevkisinde yüzlerce araçtan oluşan bir konvoy karşılayacak. Küçük bir şehir turunun ardından vali, belediye başkanı ve emniyet müdürümüz ziyaret edilecek. Daha sonra öğrenciler, prova için Atatürk Stadı'na gidecek."

Stada giremeyenler için dışarıya üç adet büyük ekran koyulacağı belirtilirken yarın sabahtan itibaren sponsorların, stadın karşısında bulunan Kuvayi Milliye Meydanı'nda stant açacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim