İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Aydınlar Ocağı Genel Merkezi olarak; Türk Silahlı Kuvvetlerinin haklı ve yasal “Barış Pınarı Harekâtı”nı kutluyor ve destekliyoruz.  Şehit mehmetçiklerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil  şifalar  diliyoruz. Terörden yana tavır alarak bu harekâta karşı çıkanları da kınıyor ve ayıplıyoruz. Ayrıca “Barış Pınarı Harekatı”nı anlamamakta ısrar eden, KKTC'ye ve Rauf Denktaş'ın makamına yakışmayan Mustafa Akıncı adlı kişiyi de istifaya davet ediyoruz.

Türkiyeyi oyalamaktan utanmayanlar önce "çekiç güç" ile dost ve müttefikliğe ihanet etmişler, daha sonra da "Arap Baharı" harekâtı ile Ortadoğu'nun sınırlarını değiştirmeye çalışmışlardır. PKK ve onun Suriye’deki kolu PYD/YPG terör örgütü, Türkiye ve Suriye'ye karşı kullanılmış ve kendilerine her türlü destek sağlanmıştır. ABD kendi kurduğu IŞID Örgütü sopasını göstererek bölgede kalma peşindedir. ABD,  Müslümanı müslümanla savaştıran ve kan döken bu örgütü, aynı PKK gibi kullanmaktadır. ABD ve diğer Batılı müttefiklerinin hedefi, Irak’ta olduğu gibi, Suriye’de de kukla bir Kürt devletçiği kurdurarak İsrail'in güvenliğini teminat altına almaktır. Hedef, Tükiye'nin sadece sınır güvenliği değil, milli varlığı ve bütünlüğüdür. Türkiye bir tuzaklar yumağı ile karşı karşıya bulunmaktadır.

Bölücü ve ırkçı PKK terörü, FETÖ örgütü, ordumuzu hedef alan Ergenekon ve balyoz davaları, terör soslu açılım ve barış tezgâhları, terörle dış müzakere zorlamaları, Suriyeli mültecilerin kalıcı kılınması çabaları,  Ege’de 18 adamızın işgali, Akdeniz'de yasal arama alanlarımıza yönelen saldırılar, Kıbrıs'ta KKTC'yi yok etme gayretleri, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı, Türksüz Anadolu çabaları, Pontusçuluk ve Yunan istihbarat oyunları, sözde akademisyen bildirileri, dış güçlerin Türkiye’nin varlığına karşı kurdukları uluslararası tuzağın parçalarıdır. Ayrıca   ekonomimizi perişan etme gayretleri, dış borç tuzağı, döviz kuruyla oynamalar, üretimi değil tüketimi arttırma. özelleştirme, ithalati körükleme politikaları da bu tuzağın diğer ayağıdır.    

Sözde ümmet kardeşimiz dediğimiz İslam ülkeleri, maalesef hristiyan Batı ülkeleri ile birlikte “Barış Pınarı Harekâtı”na karşı çıkmışlar ve kınamışlardır.   Dün Osmanlıya karşı ne yaptılarsa, bugün de Türkiye Cumhuriyeti’ne aynı vefasızlık ve ihaneti yapmışlardır. Aslında Ortadoğu bir ihanet coğrafyasıdır. Türkiye'nin bir Kürt veya Hristiyan sorunu yoktur, ama bazı Kürtleri kullananların sorunu vardır. Kürt bile olmayan Kürtçülerin emperyalizme hizmetleri vardır. Herhalde bazı Arap ülkeleri ve bilhassa Filistin ile ilişkiler tekrar ele alınmalı ve bugüne kadar yapılan anlışlardan dönülmelidir.
 Türkiye'nin “Barış Pınarı Harekâtı” ile hedefi, sadece “güvenlik bölgesi” oluşturmak  değil, ABD’nin desteklediği PKK terör örgütünün  Suriye'de ordu kurma ve devletleştirme projesini tamamen yok etmektir.  Sorun uzun soluklu beka meselesidir.
 Allah Türk Ordusunu yürüttüğü “Barış Pınarı Harekâtı”nda muvaffak ve muzaffer etsin.

Prof. Dr. Mustafa E. MERKAL
Aydınlar Ocağı Genel Başkanı

Editör: TE Bilisim