Başbakan Erdoğan’dan ODTÜ’de yaşanan protesto gösterileriyle ilgili sert bir çıkış daha yaptı. Başbakan Erdoğan ODTÜ’de görev yapan öğretim üyelerine göndermede bulunarak, “Öğrencileri böyle yetiştiriyorlarsa yazıklar olsun” dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, ODTÜ Yerleşkesinde çıkan olaylara bir kez daha tepki gösterdi.

TÜBİTAK Uzay Merkezi'nde Göktürk-2 organizasyonunun yapıldığını anımsatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye için böyle tarihi bir anı büyük bir coşkuyla izlerken, yerleşke içinde ne yazık ki o malum muhalefet tarzı, o malum statüko kendisini gösterdi. Ne yazık ki, bizim oraya geleceğimizi bilen, duyan, maalesef bir kısmı o üniversitenin öğrencisi, büyük bir çoğunluğu farklı üniversitelerden gelen öğrenciler, bazılarının öğrencilikle de alakası yok, terör gruplarının içerisinde dolaşan takımlar... Üniversite kampüsünde, sırtlarındaki çantaların içinden molotoflardan tutunuz, taşlara varıncaya kadar... Bu arada üniversitenin kampüsü içinde araba lastikleri yakılmaya başlandı. Bu tablo karşısında polisle çatışmaya başladılar ve şiddete dayalı bir protesto gerçekleştirdiler.''

'BU NASIL ÖĞRENCİ, NASIL REKTÖR?'

Medyada, uydudan daha çok öğrencilerin şiddete dayalı protestolarının yer aldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Hiç kimsenin bu öğrencilerin tarzını eleştirdiğini göremezsiniz. Hiç kimsenin 'Yahu böyle öğrenci olur mu? Bu nasıl bir öğrenci? Bu nasıl bir rektör ve bu nasıl bir yönetim?' demiyor. Niye? Burası bir üniversite ve burada yapılan ilk defa Türkiye uzaya bir uydusunu gönderiyor. Sen burada gerçekten kalite öğrenciler yetiştirdiysen burada olması gereken nedir yönetim?'' diye konuştu.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

'O HOCALARA YAZIKLAR OLSUN'

Türkiye, bugüne kadar yaşamadıklarını yaşarken, kalkıp da bunu bir protesto olarak nitelemenin, bilimden de nasibini almadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa ben diyorum ki, onlara da yazıklar olsun. Bir defa bir hocanın, öğrencisine ilme saygıyı öğretmesi lazım. İlmin ortaya koyduğu esere saygıyı öğretmesi lazım. Sen ideolojik olarak bunu yapabilen ekibi veya iktidarı kabul etmeyebilirsin ama gerçeğe de teslim olacaksın ve onu da takdir edeceksin” dedi.

Editör: TE Bilisim