AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
“-Bu savcılar da kantarın topuzunu iyice kaçırdılar..”
    14 Ekim 1979 ara seçiminden sonra Ecevit/CHP Hükûmeti istifa etmiş. Süleyman Demirel azınlık hükûmeti kurmuştu.
    Antalya'nın Manavgat ilçesinde vatandaşın biri, kahvehanede Sülayman Demirel'e sövüp saymış. Demirel Başbakan olduğu için savcı resen soruşturma başlatmış, adamı içeri attırmış.
    Rutin görüşmelerden birinde Demirel, Yaşar Topçu'ya "Önemli bir şey var mı?" diye soruyor. Topçu da "Önemli bir şey değil ama sadece bilgi arz etmek istiyorum. Antalya'nın Manavgat ilçesinde vatandaşın biri kahvehanede size hakarette bulunmuş, galiz sözler söylemiş. Vatandaşı tutuklamışlar. Mahkeme şikâyetçi misiniz diye soruyor." diyor.
    Demirel de "Bu hâkim ve savcı arkadaşlar bazen kantarın topuzunu kaçırıyorlar. Başbakana hakaret etti diye bir vatandaş tutuklanır mı yahu?..  Biz burada oturuyoruz haberimiz olmuyor.. Yaptığımız uygulamalarla kim bilir adamı nasıl bunalttık ki, canını sıkmışız bize galiz küfürler etmiş. Hemen Antalya'ya o ilçeye git ve o vatandaşı hapisten çıkar. Tahliye et gel. Sevaba girersin." diyor.
    Yaşar Topçu Manavgat’a gidiyor. 
    Demirel'in avukatı olarak Asliye Ceza Hâkimi'ne davaya müdahale kabulünü söylüyor. "-Sanığın tahliyesini talep ediyoruz. Müvekkilim Başbakan Demirel bana, bir ülkenin vatandaşı Başbakanına sövmez. Biz kim bilir adamı nasıl bunalttık ki küfretti.." diyor. 
    Hâkim şaşırıp duruşmaya ara veriyor. Savcı ile birlikte Topçu'yu görüşmeye davet ediyor.
    Hâkim, "-Kusura bakmayın, bu Demirel nasıl bir adam?.. Gazeteler tam tersini yazıyor. Bu kadar hoşgörülü, geniş gönüllü insanı biz ne kadar yanlış tanımışız.." diyor. 
    Yeniden duruşmaya giriyorlar.    
    Hâkim sanığın tahliyesine karar veriyor. Sanığa da"-Demirel yok ama avukatı var, Seni tahliye ettirmek için ta Ankara’dan gelmiş.. ellerini öp…"  diyor. 
    Sanık "-Hâkim Bey, bu bana hayatımın en ağır cezası. Beni tahliye için avukatını gönderen bir Başbakan'a dilim kopsaydı da böylesi hakaret etmeseydim. Elini ne kelime, ayağını öpeceğim.." diyerek pişmanlığını ifade ediyor.
    (Hikayeyi o tarihlerde Demirel’in Avukatı olan Yaşar Topçu kaleme almıştır.,)
    ( Benmi.? Hep karşı olduğum bir siyasi ğörüşün, siyasi lideriydi. Beyenmeme, eleştirme, karşı durma tamam. Ama asla küfretmemiştim. M.Kök)

Editör: TE Bilisim