Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanması sonrasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, olay yerine gelerek bilgi aldı. Başkan Demir, binanın dışının kagir, içinin ise ahşap olması nedeniyle yanının kısa sürede yayıldığını, ancak çevredeki tarihi binaları sirayet etmesinin engellenmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Fatih Belediye Başkanı Demir ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile birlikte yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Demir basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yangının bilinmeyen bir nedenle başladığını, ancak dış kısmı kagir olan binanın iç kısımlarının ahşap olması nedeniyle yangının kısa sürede yayıldığını belirtti. Binanın tarihi bir eser olmasının kendilerini bu anlamda üzdüğünü anlatan Demir," itfaiye olağanüstü bir gayretle yangını kontrol altına aldı." dedi. Demir, Yanan binanın hemen bitişiğinde Ziraat Bankası'nın tarihi binasının bulunduğunu ancak müdahale soncu buraya yangının sirayet etmediğini ve can kaybının olmamasının da sevindirici olduğunu kaydetti. Demir yangının ucuz atlatıldığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise olayın gece meydana gelmesi ve binada kimsenin bulunmamasının kendileri için sevindirici olduğunu anlattı. Yıldız, "Elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor ama asıl tespit daha sonra yapılacak. Arkadaşlarımız, itfaiyeyi aradıktan iki dakika sonra ekip gelmiş. Ancak yapının ahşap olması nedeniyle yangın büyümüş. İkinci katta arşiv birimimiz vardı. Bunun dışında her katta yoğun olarak evrak da bulunuyordu. Ancak orada yangından etkilenme söz konusu değil." dedi.

Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrrahman Yıldırım da yangının başlamasından hemen sonra doğalgazın kesildiğini ve şu anda her hangi bir tehlikenin bulunmadığını dile getirdi. Yıldırım, "her hangi bir yaralı ya da can kaybı yok. Şu anda 9 ekiple yangına müdahale ettik" dedi.

Öte yandan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan memurlar da haftanın ilk iş günü mesaisi için geldikleri binayı dumanlar içinde göz yaşlarına hakim olamadı. Büyük üzüntü duyduklarını belirten memurlar, çalıştıkları yeri bu halde görmenin üzüntü verdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim