31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Akit Gazetesi'nde Alperen Ocakları ve onun genel başkanını itibarsızlaştırmaya yönelik, yalan yanlış ifadelerle dolu sözde bir söyleşi yayımlandığını belirterek sert tepki gösterdi. Tunç, "Gazetenin tüm yetkililerinden, bir daha böyle müfterilik kokan ve BBP'yi ve camiasını muzdarip eden yayınlar yapmamasını talep ediyoruz." dedi.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetini kurum olarak yaşatan ve onun misyonunun izini süren hareketin, partinin yöneticilerini hedef alan söyleşinin tamamen iftira ve mesnetsiz iddialardan oluştuğunu savunan Genel Sekreter Tunç, yazılı açıklamasında, "İki gün üst üste yayımlanan malum söyleşide, kendini Alperen Ocakları eski Genel Başkanı olarak adlandıran, kaldı ki Alperen Ocakları'nın (vakfının) hiçbir zaman başkanlığını resmi olarak yapmamış birisinin hezeyanlarından, gerçeklerden uzak ısmarlama bir dille zorlama cümleler kurulmuştur. BBP'nin seçimlere az bir süre kala tüm anketlerde oy oranıyla milletimizin teveccühüne mazhar olduğu ortadayken 30 Mart 2014 yerel seçimleri ve ardından cumhurbaşkanı seçiminde dik ve ilkeli duruşunu hazmedemeyen ihtiras yüklü, nefs-i emmaresinin kölesi olmuş insanlar tarafından kahpece fütursuzca saldırılara maruz haldedir.” ifadelerini kullandı.

'BİR SABOTAJA DAHİ İNANMAYAN İ'LA-YI KELİMETULLAH DAVASINDAN UZAK BİRİSİDİR'

BBP Genel Sekreteri Tunç, açıklamasında, “Tamamen dünyevi hırsların tatmini, makam mevki için dar oligarkların operasyon çektiği hareketimiz, hiçbir zaman unutmasınlar ki bugüne kadar hiçbir soytarıya, güç şaklabanlarına, kendini bilmez aymazlara pabuç bırakmamıştır, bırakmayacaktır da. Ecdadımızın, şehidimizin bayrağı her geçen gün yükselmeye, ülke sathında meşalesini yakmaya devam etmektedir.” dedi.

Söyleşinin, cümle hatalarıyla ne denildiği belli olmayan ifadelerle donatıldığını söyleyen Üzeyir Tunç, "Söyleşideki bu saçmalıkları iktibas edenler, gazetecilik etiğinden nasibini almamış mankurtlardır. Son günlerin deyimiyle 'Ak trollerdir'. Söyleşide, ‘Şahsi kanaatim, belki helikopter kendiliğinden düşmüş olabilir.’ şeklindeki sözlerden de anlaşılacağı üzere bu sözde yönetici, liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'na yapılan ve gün geçtikçe, dosya incelendikçe bir suikast, bir sabotaja dahi inanmayan, öngörüsüz, İ'la-yı Kelimetullah davasından uzak birisidir." şeklinde konuştu.

GAZETEYE KINAMA

BBP Genel Sekreteri Tunç, şunları kaydetti: "Alperen Ocakları'nın hiçbir zaman ve resmen seçilmemiş bir genel başkanı sıfatıyla kendi söyler, kendi işitir misali olan böyle bir insanın patavatsızlıklarına itibar eden bu gazeteyi kınıyoruz. Gazetecilerin kamu adına haber alma haklarının olduğu prensibinden hareketle iddia edilen sözlerin, vurguların belgelenmesini istiyoruz. Yukarıda defalarca tekrarladığımız gibi meslek etiğiyle bağdaşmayan bir yayın-söyleşi olduğunu söylüyoruz. Gazetenin tüm yetkililerinden, bir daha böyle müfterilik kokan ve BBP'yi, camiasını muzdarip eden yayınlar yapmamasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim