Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk canlı yayınında CHP'ye ağır bir suçlama yöneltip Sinop belediye başkanını provakatör ilan etmişti.

Habertürk ekranında da belediye başkanı ile kapışan Sırrı Süreyya Önder, iddiasını yerel bir gazetede çıktığını savunduğu habere dayandırmıştı. 

GAZETE DEMECİNİ BULAMAYINCA

Bugün Sırrı Süreyya'dan o iddia için geri manevra geldi. BDP'li vekil iddiasına dayanak teşkil eden gazete demecini bulamayınca Meclis'te geziye katılan Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve Levent Güzel ile kameralar karşına geçti. 

BÖnder, kendilerine gösterilen yerel gazetede, Belediye Başkanı'nın, "Bunlar barış için gelmiyorlar" şeklinde bir demecini okuduklarını belirterek şunları söyledi;

*"Ancak bu yerel gazeteye ulaşamıyoruz.Yereldeki arkadaşlardan bilgi almaya çalıştığımızda kimi bu demecin Dikme, kimi Gerze belediye başkanlarına ait olduğunu söylüyor. O kargaşada, o gazeteler de gittiği için, bulamadığımız için Sinop Belediye Başkanı hakkındaki iddiamızı geri alıyor, kendisinden özür diliyorum. Kanıtladığımızda tekrar gündemleştireceğiz. Ama iki vekil olarak bu demeci okuduk. Kamuoyunun linç kısmını değil de bu polemik kısmını tartışmaması için özür diliyor, sözümüzü geri alıyoruz".

ÖNDER NE DEMİŞTİ?

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sinop ve Samsun'da yaşananların ardından CNN Türk ekranlarında CHP'ye ağır suçlamalar yöneltmişti. Önder'in iddiasına göre olayın perde arkasında Sinop belediye başkanı vardı. 

Önder CNN Türk'te aynen şu iddiaları dillendirmişti;

BİZE SALDIRANLAR ARASINDA MHP'LİLER YOK

Provokasyon yapan kişileri gördük tespit ettik. Örneğin bunların içinde örgütlü olarak MHP yok. Gittiğimizde MHP il başkanı sağduyu açıklaması yaptı, ama Sinop Belediye Başkanı'nın tehditkar ifadeleri var. Onun dışında işsiz güçsüz insanlar taşındı. Bu bölgeyi oksitlediler.

4 KİŞİ OKUDUK DEMİŞTİ

Sırrı Süreyya Önder, Sinop belediye başkanı ile daha sonra Habertürk ekranlarından karşı karşıya gelmişti. Önder, o yayında ise iddiasını bir adım öteye taşıyıp, belediye başkanının yerel bir gazetede 'tahrik eden" demeci olduğunu iddia etmişti. Önder'in iddiasına göre o demeci "4 BDP'li vekil görmüş, okumuştu". 

BAŞKAN : İSPAT EDİN İSTİFA EDEYİM

Belediye Başkanı Baki Ergül ise canlı yayın bağlantısında öyle bir demeci olmadığını söyleyip "ispat" istemiş ve şunları söylemişti:

"Sinop Belediye Başkanı olarak benim bu anlamda bir demecimi bulup bana göndersinler, şu anda açıklıyorum belediye başkanlığını bırakacağım, Türkiye'yi terkedeceğim." 

SİVAS GİBİ OLSAYDI...

Sebahat Tuncel de ''Sivas gibi bir durum yaşansaydı, Türkiye bunun altında kalırdı. Ucuz atlattık. Biz kendi kendimizi koruduk. İçişleri Bakanı, Hükümet bu işin sorumlusu değilse, bu yerel yöneticileri görevden alacak mı? Birinin burnu kanasaydı, bugün Türkiye'de etnik çatışma ortaya çıkabilirdi. Biz sağduyulu davranıp, süreci yumuşattık '' dedi.

Editör: TE Bilisim