Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Brüksel’de düzenlenen bahar festivalinde Belçikalı bakanlar usulüne uygun Türk kahvesi pişirmeyi öğrenerek ‘ustalık sertifikası’ almaya hak kazandı. İçişleri ve sağlık bakanları, ustalık belgelerini Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Başkanı Rahmi Göktaş’ın elinden aldı.

Her yıl bahar aylarında düzenlenen ve başkent Brüksel Bölge İdaresi’nin organize ettiği ‘Brüksel Festivali’nde Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM) standına ilgi yoğun oldu. Festival Bünyesinde Türk kültürünün iki önemli unsuru olan ebru ve Türk kahvesi Brüksellilere tanıtılırken, standa uğrayan bini aşkın ziyaretçi Türk Kahvesi ve lokum keyfi yaşadı. Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi standını ziyaret edenler arasında Belçika Başbakan yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joëlle Milquet ile Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Laurette Onkelinx de vardı. Gerek Ebruya gerekse Türk Kahvesi’ne ilgi gösteren bakanlar, hem Ebru sanatı hakkında bilgi aldılar hem de kendi Türk kahvelerini pişirmeyi öğrenerek ‘Kahve Ustası’ oldular. Her iki bakanın ustalık belgesini YETKM Müdürü Rahmi Göktaş takdim etti. Festivale ailesiyle katılan İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joëlle Milquet, ebru bölümünde bir hayli vakit geçirirken, kızıyla birlikte ebru yaptı.

Festivalde dileyenlere usulünce Türk Kahvesi yapma ve ikram etme öğretildi. Kahvelerini başarıyla pişiren katılımcılara festival hatırası olarak “Kahve Ustası” sertifikası verildi. Standın diğer tarafında ise ebru sanatçısı Demet Ancion, Brükselli miniklere ebru sanatını icra etmeyi öğretirken, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi ve katılım gördü.

Editör: TE Bilisim