Sağduyu sahibi muhabbet eri,                                       

Adalet yolunda akıtır teri.                                    

Bir huzur içinde mekânı yeri,                            

Rengârenk her yere uzanan eldir,                          

İstikrarlı o da Sabri ŞENEL’DİR.

İsmail HAYAL

Sosyal Medyada paylaşım yapması ile haberdar olduğum, ölüm döşeğinde bile yanındakilere beni kıbleye doğru çevirin namazımı eda edeyim diyen son günlerinde şuuru gidip gelmesine rağmen ve ölüm döşeğinde namaz kılan bir babanın (Salih) milli ve manevi duygularla büyütüp beslediği yine halis bir anne Binnaz Hanım'ın (Elmas) süt verdiği oğlu da işte o baba ve annenin sağlam mayasından böyle bir değer olacaktı şüphesiz.

Şüphesiz ki atalarımız;

"Oğul babanın özetidir" diye boşuna kelam etmemişler.

Coğrafya insanın kaderidir sözünden bahisle Gümüşhane Kabaköy'de doğan bu çocuk ileride bu şehrin İstanbul'da ki gurur kaynağı olacak Sabri Şenel'den başkası değildi elbet.

Altmışlı yılların başı yani 58 senesi Gümüşhane Merkez Kabaköy’de gözlerini dünyaya açtı.

İlkokulu köyünde tamamladı. Bu aralarda küçük yaşına rağmen bir eşeğin veya bir atın iki tarafına monte ettiği dolaplarda envai çeşit sebze meyve ile yukarı köyleri karış karış gezerek çerçilik yapan, çoğunlukla para yerine takasla çavdar Arpa ve buğday alarak ileride çok büyük bir işadamı olacağının sinyallerini verdi.

Orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamladıktan sonra sırasıyla İstanbul Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

PTT Genel Müdürlüğü ve çeşitli bankaların müfettişlik sınavlarını kazanmasına rağmen içindeki o ruh sayesinde memurluğu değil serbest çalışmayı tercih etti.Takas usulü sebze meyve ticareti ve Çerçilik ile başladığı ticari hayatını ileride okullardaki üstün başarısı, kitaplarla olan dostluğu ve girişimcilik ruhu ile bugün İstanbul Ümraniye, Çekmeköy Üsküdar ve Sancaktepe İlçelerinde faaliyet gösteren Sınav Okul Kurs ve Kolejlerin, Göksu Dil Okullarının, Göksu Sürücü Kurslarının ve Meslek Kurslarının kurucusu ve halen işletmecisi olarak ispat eden bir değerimiz oldu.

Aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Bagımsız Denetçi ve Mali Müşavirliğin yanı sıra Trafik ve Çevre Bilgisi Öğretmeni olarak hayatına farklı bir renk kattı.

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği Kurucu Başkanı olarak on yıl başkanlık görevinde bulunarak Gümüşhane için sosyal ve kültürel alanda sayısız işlere imza attı. Çok geniş bir alanda STK yöneticisi Ayrıca çeşitli spor kulüplerinde, cami derneklerinde yöneticilik yaptı. Gümüşhane merkez Kabaköy Derneği kurucusu ve 13 yıl başkanlığını yürüttü.

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi İlim İstişare Heyeti Üyesi ve Anadolu Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi halen her iki ocakta ilim istişare kurulu üyesi olarak daima okumaya, araştırmaya kendini geliştirmeye, çevresini aydınlatmaya, hakikatleri anlatmaya, yanlış bilgileri düzeltmeye gayret göstermektedir.

Şenel, milli ve manevi çizgisine en yakın MHP içinde 4 dönem Ümraniye İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 1989 ve 1991 Kâğıthane 1999 2004 ve 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkanı adayı ve yine 2007 ve 2011 2015 Haziran 2015 1 Kasım Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı oldu.

Bunca geniş biyografisi yanında o doğduğu bu şehirden, köyünden, insanından, yaylasından, hastasından, akrabalarından, geçmişinden asla kopmadı.

Bedeni öyle inanıyorum ki İstanbul'da ama ruhu her gece Gümüşhane'de ve Kabaköy'de atıyor. İnternet ortamında, ulusal yerel TV ve kanallarda gün geliyor tarihimizi doğru anlatmaya gayret eden entelektüel, gün geliyor SMA hastası bir yavrumuza ses ve derman oluyor.

Mevlana diyor ki;

"Bir adamın birçok hüner, fen, bilgi sahibi olduğuna bakma! Verdiği sözde duruyor mu? Vefası var mı? Asıl ona bak! Hakla ettiği sözleşmeyi yerine getiriyorsa, insanlara verdiği sözde duruyorsa, vefalıysa onu istediğin kadar öv! Onun iyi vasıflarını bir bir say! O, senin övgünden, saydığın meziyetlerden daha üstün bir kişidir..."

Ezcümle Sabri Şenel Gümüşhane kimliğini sözde değil özde taşıyan şehre ve ülkeye karşılıksız sevdalı bir değerimiz, ağabeyimiz, öğretmenimiz. Rabb'im yokluğunu göstermesin inşallah.

Şerefli bir baba gurur özünde,

Erdemli bir insan durur sözünde.

Neşesi besbelli vurur yüzünde,

Emeğin yanında bir akan seldir,

Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

Liyakatli o da Sabri ŞENEL'DİR.

İsmail Hayal - Gümüşhane

Editör: Kerim Öztürk