Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den
Adamın biri New York, Central Park'ta yürüyüş yaparken, aniden kuduz bir İngiliz Bulldog köpeğin küçük bir kıza saldırdığını görmüş.Koşmuş ve köpekle boğuşmaya başlamış. Hayli uzun bir uğraştan sonra üzeri yara bere içinde kaldığı halde köpeği öldürmüş. Ama küçük kızın da hayatını kurtarmış.
 
Son anda bu sahneyi gören polis nefes nefese olay yerine koşmuş ve adamın yanına gelmiş. Sarılıp teşekkür etikten sonra 'Sen' demiş'bir kahramansın, yarın bütün gazeteler seni yazacaklar. Ve göreceksin başlık da şöyle olacak; Cesur New York'lu küçük kızın hayatını kurtardı.' Adam 'Ama ben New York'lu değilim!' demiş.

Polis 'Fark etmez, bu durumda gazeteler şunu yazacaklar; Cesur Amerikalı küçük kızın hayatını kurtardı' cevabını vermiş. 'Ama ben Amerikalı da değilim' demiş adam artık şaşırarak. Polis 'Ya, o halde nerelisin?' diye sorunca adam yanıt vermiş; 'Ben Iraklıyım!' polis adama başka bir şey söylememiş. 

Ama adam ertesi gün gazeteleri aldığında şöyle bir başlıkla karşılaşmış; 'Radikal İslamcı, masum Amerikan köpeğini öldürdü.'!
Bir haberin nasıl çarptırıldığına ve insanların nasıl yanlış bilgilendirme
( dezenformasyon) ilişkin güzel bir gül/düşün (fıkra).

Alıntıdır

Editör: TE Bilisim