LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Birecik Müftülüğü ve Birecik İmam Hatip Lisesi'nin ortaklaşaKutlu Doğum programı düzenledi.

Spor salonunda yapılan programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, Birecik Belediye Başkan Vekili A. Kadir Çopur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özçelik, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Işık, kurum müdürleri, daire amirleri, yüzlerce öğrenci ve vatandaş katıldı. Vali Celalettin Güvenç yaptığı konuşmada, “Allah Resulü (sav)'in bereketinin, şefkatinin hepimizin, Birecik’in, Urfa’nın ve ülkemizin üzerine olmasını içtenlikle diliyorum. Memlekette baştan ayağa rahmet rüzgârları, barış rüzgârları şefkat rüzgârları esiyor. Artık bu coğrafyada kötülükler bitsin, kan bitsin, gözyaşı bitsin, çocukların heder olmaları bitsin, analar ağlamasın, işte bu atmosferde bu duygularla Nebiler Nebi’sini coşkuyla anıyoruz. Hasretle anıyoruz. Şükranla anıyoruz. O'na binlerce selamları ve salavatları gönderiyoruz. Ve biz bugün biliyoruz ki O'na 1400 yıl öncekinden daha çok ihtiyacımız var. Müslümanın da var. Yahudi’nin de var. Hristiyan’ın da var. Afganistan’da, Filistin’de, Suriye’de zalimlerin zulümleri altında inleyenlerin de ihtiyacı var. O zulmü yapan katı yürekli insanların da ihtiyacı var. Afrika’ da açlıktan ölen yavru çocukların da onun merhametine ihtiyacı var. Emin olun Afrika’yı o hale getiren ve kendisini medeni olarak niteleyen kalpleri katılaşmış Batılıların da O'nun merhametine ihtiyacı var. Çünkü Batılılar da kendi nesillerini kaybettiler. Çocuklarını kaybettiler. Çocukları gençleri madde bağımlısı oldular. Onun için O'na ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Program İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hadis yarışması ile devam etti. Hadis yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Semazen gösterileri ve imamlardan oluşan koro programa ayrı bir renk kattı. Birecik Müftüsü Mekki Solmaz ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Işık Kutlu da konuşmalar yaptılar. Program, imamların tasavvuf musikisi konseri ile son buldu.

Editör: TE Bilisim