Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Türkiye’de ilk defa Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen bisikletli polis projesi başladı. ‘Beyaz Kırlangıçlar’ adının verildiği bisikletli polisler, şehirde bisiklet yollarının güvenliğini sağlayıp, bisikletlilerin güven içinde pedal çevirmesine sağlayacak.

Bisikletli polislerin tanıtımı merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi’nde yapıldı. Proje hakkında bilgi veren Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ilk etapta 15 adet bisikletli polisin görev yapacağını ve sayısının ilerleyen dönemde artırılacağını söyledi.

Bisikletli trafik polislerinin önceliğini ‘okul ve yaya geçitleri, bisiklet yolları ile yaya yollarını yönetmek ile okullardaki trafik eğitimlerini gerçekleştirmek’ şeklinde açıklayan Kahya, şunları dile getirdi: "Bu proje ile biz trafik kültürünü yaymak istiyoruz. Gaz salınımı olmayan, trafik kazası olduğunda riski olmayan, hem spor hem ulaşımı sağlayan çok ideal bir taşıt. Bu taşıtın Bursa’mızda yaygınlaşmasını için bu projeyi geliştirdik. 15 kişilik bir timimiz var. Bunlar okul önlerinde geniş görevlisi olarak görev yapacak. Trafik sıkışıklığında hızlı müdahale edecekler. Çevreye gürültüsü yok, yakıtı yok, insan sağlığı için de çok önemli bir taşıt."

BOZBEY: 85 KİLOMETLE BİSİKLET YOLU VAR

İlçedeki bisiklet yollarını yapan ve polislere teçhizat desteği veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, ilçede 85 kilometre bisiklet yolu olduğunu ve bunu her yıl artırmaya devam ettiklerini söyledi. Kentin her yanına bisiklet yolu yapacaklarını belirten Bozbey, "Bir bisiklet ağı oluşturma anlayışındayız. Bu proje, bisiklet yollarının da artmasını sağlayacak bir projeye dönüşebilir." diye konuştu.

"GÜVENLİK AÇISINDAN ÇOK YARARI OLACAK"

Bisikletliler ise polislerin güvenlik açısından çok büyük yararı olacağını dile getirdi. Bisiklet tutkunları şunları ifade etti: "Çünkü bizim en büyük sıkıntımız yollarda diğer arabaların bizi sıkıştırması, bizi dikkate almamaları. Şuanda yolda bisikletli trafik polisi gördüğü zaman bisikletliye bakış açısı da farklı olacak. Bisiklet yolu az ama olan yerlerde de bu yolları kullanamıyorduk. Çünkü burada park edilmiş araçlar, yürüyen yayalar, seyyar satıcılar oluyor. Orada dolaşan polisler olduğu sürece o yolun bize ait olduğunu herkes bilecek ve biz o yolu güvenli bir şekilde kullanabileceğiz."

Editör: TE Bilisim