Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde toplanan binlerce kişi 15 Temmuz'da terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının yaptığı darbe girişimini protesto etti.

Milli İrade Platformu'nca düzenlenen "Darbeye Karşı Boğaziçi Köprüsündeyiz" yürüyüşü için vatandaşlar, saat 21.00'de Millet Parkı ve Altunizade'de toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle birlikte köprü gişelerine doğru yürüyüşe geçen vatandaşlar, "şehitler ölmez, vatan bölümez" sloganları attı.

Yeni katılımlarla protesto yürüyüşüne katılanların sayısı yüz bine yaklaştı. Bu sırada Boğaziçi Köprüsü her iki yönden trafiğe kapatıldı. Köprü gişelerinin yakınlarında kurulan dev ekranda, darbe girişimi sırasında yaşananları gösteren belgesel bir film gösterildi.

Burada okunan darbe karşıtı bildiride, vatandaşlara meydanlardan ayrılmama çağrısı yapıldı.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şehit edilen vatandaşlar nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün farklı bir anlamı olduğunu dile getirerek, "Bu köprü artık her geçtiğimizde Erol Olçak'ı, oğlu Abdullah Tayyip'i hatırlayacağımız yer olacak. Bu millet, mesele vatan olunca, al bayrak olunca bir ve beraber oldu. Boğaziçi Köprüsü bundan sonra kardeşliğimizin köprüsü olsun." ifadesini kullandı.

Darbe karşıtı atılan sloganlar ve yapılan duaların ardından Boğaziçi Köprüsü'nde toplanan binlerce kişi, Cumhurbaşkanı’nı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'ya doğru hareket etti. Boğaziçi Köprüsü yürüyüşün ardından ulaşıma açıldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim