LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bolu’da sağlık turizminin gelişmesine daha fazla katkı sağlamak ve yeni stratejiler geliştirmek amacıyla Bolu Valisi İbrahim Özçimen başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

        Valilik Abant Toplantı Salonu'nda Vali İbrahim Özçimen başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hamdi Dudak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Bolu’daki resmi ve özel hastane yetkilileri, turistik otel temsilcileri ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı.

        Toplantı, Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin hazırlamış olduğu 'Bolu’nun Yeni Hedefi Sağlık Turizmi' konulu sunum ile başladı. Sunumun ardından Bolu Sağlık İl Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen, sağlık turizmi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doğal güzelliklerin çok fazla olduğu Bolu ilinde sağlık turizminin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

        Vali İbrahim Özçimen ise “İlimiz, yeşil ve mavinin kucaklaşıp doğal güzelliklerin zirveye ulaştığı, kültür varlıklarıyla, yaz ve kış sporları, toplantı ve seminer turizmi imkânlarıyla gerçek anlamda bir turizm kenti olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yol almaktadır. Bu bağlamda, ilimizde sağlık turizminin gelişimine daha fazla katkı sağlamamız ve yeni stratejiler geliştirmemiz gerekiyor. Sağlık sektöründe Bolu çok iyi durumda. Sağlık turizmini hayata geçirebilmemiz için hemen dernek kurarak çalışmalarımıza başlayalım. Bu uzun bir süreç. Sağlık turizmi alanında Hastanelerimizin kapasitelerinin yetmeyeceği düşüncesiyle otel yetkililerini de bu toplantıya çağırdık ve onları da bilgilendirmek istedik. Sağlık turizmini başarırsak hem ilimiz için, hem de ülkemiz için gurur kaynağı olacaktır. Sağlık kapasitemiz de artacak. Tedavi için gelen hastaları gerektiğinde otellerimizde konaklamalarını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

        Daha sonra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu Ofisi Uzmanı Ömer Faruk Zorlu tarafından Bolu’da sağlık turizmi imkanları, sağlık turizminin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları, tehditleri ve yapılması gerekenler sunum olarak katılımcılara aktarıldı.

        Havalimanının olmayışının Bolu için bir dezavantaj olduğunu belirten Vali Özçimen, “Şimdi artık küçük uçaklar var. Küçük uçakların Abant’a veya Seben Taşlıyayla Göleti’ne inmelerini sağlayabiliriz. Özel sektörler mantığı ile çalışmalı Kamu Hastaneleri Birliğimiz. Türkiye'de sağlık turizmini konuşuyor olmamız bu alanda büyük bir mesafe aldığımız anlamına gelir. Bolu ulaşılmaz bir yer değil.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim