YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Antalya’nın Finike ilçesinde faliyet gösteren Özel Toros Finike Koleji’nde sınav heyecanı yaşandı. Bu sefer sıralarda ter döken öğrenciler değil, veliler oldu.

Okul idaresi öğrenci velilerini okudukları kitaptan sınava tabi tuttu. ‘Hep Beraber Okuyalım’ sloganıyla birinci dönem başlatılan okuma seferberliği kapsamında veliler bitirdikleri kitaplardan sınav oldu. Sınav sonrasında Nesrin Ateş birinci, Hatice Demircan ve Alev Yavuz ikinci, Fatma Bostan, Salih Aysal ve Ayten Gümüş de üçüncü sırayda yer aldı. Bu tür sosyal aktivitelere velilerin de ortak edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren şampiyon veli Nesrin Ateş, "Çocuklarımıza okumayı sevdirmek için biz de severek kitap okumaya devam edeceğiz." dedi.

Kendisinin de öğretmen olduğunu belirten Salih Aysal da bu tür etkinliklerin okul, öğretmen, öğrenci diyaloğunu daha da geliştireceğini belirtti. Aysal, organize edilen sosyal etkinliklerden memnun olduğunu ifade etti.

İdarenin belirlediği kitapları öğrenci ve velilere bildirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Cemil Demirtaş, bu uygulamanın giderek yayılmasını temenni ettiklerini belirtti. Demirtaş, "Her evde yarım saat televizyonlar kapatılıyor. Çocuk, anne ve babasıyla kitap okuyor. Böylelikle hem çocuklarımız hem de veliler kitap okumuş oluyor. İnşallah bu alışkanlık haline gelir ve daha da yayılır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim