Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Bucak Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD)’nin organizesiyle Burdur'un Bucak ilçesi protokolü ve işadamlarından oluşan heyet, Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ)'ni ziyaret etti. Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, AK Parti eski milletvekili Mehmet Alp, İlçe Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Hasan Meçikoğlu Müftü İshak Göksel, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gökmen, daire amirleri ve işadamlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik heyet, UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe tarafından karşılandı. Personel yemekhanesindeki yemeğin ardından Göktepe tarafından slaytlarla üniversite tanıtıldı.

UAÜ’nün Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi olduğunu belirten Rektör Göktepe, okulları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Antalya'nın yeni üniversitelere ihtiyacı olduğunu belirten Göktepe, öğrencilerinin yüzde 75'inin 50 ülkeden geldiğini belirterek, “Antalya, eğitim turizminin de başkenti olmaya aday. Tanıtımlarımızda en fazla yoğunlaştığımız iller Burdur, Isparta, Muğla ve Denizli. Özellikle Bucak ilçesinin, gelişmiş sanayisiyle dünyanın her tarafına ihracatının yüksek olduğunu biliyoruz. UAÜ’nün de eğitim dili İngilizcedir ve birçok ülkeyle sağlam ilişkileri bulunmaktadır." dedi.

Kaymakam Hacıbektaşoğlu ise UAÜ’yü devamlı takip ettiğini, gerek mimarisi gerek eğitim kalitesiyle dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olacağını söyledi. Hacıbektaşoğlu, Rektör Göktepe’nin hayalinin gerçekleşmesi ve Türkiye'yi dünyaya tanıtacak kişilerin yetişmesi adına önümüzdeki öğretim yılında Bucak’tan öğrenci servisi kaldırmak için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim