Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Bulgaristan'da 1 Haziran'da yürürlüğe giren kapalı yerlerde sigara yasağından geri adım atılması gündemde. Otel ve restoran sahiplerinin baskısıyla Bulgaristan Parlamentosu, yasağı yeniden ele almaya hazırlanıyor.

Sigara tiryakilerin yüzde 16’sının bar ve restoranlara artık gelmediğini belirten eğlence mekanları sahipleri, yasanın eski haline geri çevrilmesini istedi. Bulgaristan'da daha önce kapalı yerlerde sigara içenler için ayrı bölmeler tahsis edilebiliyordu.

Restoran sahipleri, yasağa rağmen 15 Aralık’tan sonra kapalı mekanlarda herkesin sigara kullanması çağrısında bulundu. Bu değişikliğe karşı çıkan Dumansız Hava Derneği, parlamento önünde geri adımlar atarak protesto gösterisinde bulundu. Dernekten yapılan açıklamada, yasak sayesinde turizm sektörü gelirlerinde yüzde 6 artış kaydedildiği öne sürüldü.

Sigara kullananlarla hiçbir problemleri olmadığını dile getiren göstericiler, her şeyden önce sağlığın korunması gerektiğini vurguladı. 18 bin imza topladıklarını aktaran eylemciler, imzalı dosyayı meclis binasına doğru sallayarak sloganlar attı.

Bu arada iktidardan GERB partisi, yasağın yumuşatılması için parlamentoya tasarı sundu. Başbakan Boyko Borisov, milletvekillilerine restoran sahiplerinden baskı yapıldığını itiraf etti. Kendisini yasağın korunması taraftarı olduğunu belirten Borisov, fakat karşı tarafın argümanlarını da haklı bulduğunu belirterek değişiklik yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Editör: TE Bilisim