Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Uluslararası fast food markası Burger King, İspanya’da kadını aşağılayan bir televizyon programından halkın baskısı üzerine sponsorluğunu çekti.
Telecinco kanalında yayınlanan “Campamento de verano” programında, kadını aşağılayıcı ve cinsiyetçi sahnelerin yer alması halkınbüyük tepkisini çekti.

Muhafazakarların oluşturduğu Hazteoir.org (HO) adlı bir platform, Burger King, ING, Minute Maid, Amena, McDonald’s, Orange ve Mutua Madrilena firmalarından sponsorluklarını çekmesi talep etti.

48 saat içerisinde 22 bin e-mail ve telefon desteği alan HO, Burger King’i yüksek reytingli bir reality show’un sponsorluğundan vazgeçirmeyi başardı.

HO platformuna uyarısı için teşekkür eden Burger King, “Şu saat itibariyle programdan sponsorluğumuzu çektiğimizi bildiriyoruz. Maço tavırlar içeren, aşağılayıcı ve izleyicilerin duyarlılığını zedeleyen hiç bir içerikle kendimizi ilişkilendirmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

329 binin üzerinde üyesi bulunan Hazteoir.org, diğer sponsorların da aynı şekilde programdan desteğini çekmesi için çalışma yürütüyor.

Reyting için her türlü yayını mübah gördüğü kaydedilen Telecinco kanalı, İspanyol basını tarafından da sert bir dille eleştirildi.

Editör: TE Bilisim