Bilim ve Teknoloji Fuarı Bursa'da yapılacak Bilim ve Teknoloji Fuarı Bursa'da yapılacak
Geçen yıl 28 bin 664 sporcu öğrenci ile en fazla katılım oranına ulaşarak Türkiye’de ikinci sıraya yükselen Bursa'da, okul sporları tüm hızıyla devam ediyor.

        İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, 2012–2013 eğitim-öğretim yılı okul sporları kapsamında yapılan futbol ve basketbol maçlarını izledi. Okul sporları hakkında bilgi veren Şahin, “Bursa’da, okul spor faaliyetlerine 2010–2011 yılında toplam 21 branşta 420 okuldan 16 bin 592 lisanslı sporcu katılmışken, 2011- 2012 sezonunda ise 510 okuldan 28 bin 664 öğrenci lisanslı olarak müsabakalara katıldı.” dedi.

        "HEDEF TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLK SIRAYA YERLEŞMEK"

        Şahin, yüzde 100 katılımla çıtanın yükseldiği okul sporlarında, hedefin Türkiye sıralamasında İstanbul’u geçerek, başarı sıralamasında ilk sıraya yerleşmek olduğunu belirtti. Şahin, “2012–2013 eğitim- öğretim yılında da futbol, futsal, voleybol, basketbol ve hentbol branşlarında yapılacak olan yarışmalarda, kategorilerinde şampiyon olacak takımlar, ilimizi bölgesel grup müsabakalarında temsil edecek.” diye konuştu.

        Futbol genç erkekler müsabakaları kapsamında, Merinos Stadı’nda Cem Sultan ve İnegöl Yunus Emre liselerinin yaptığı maçı izleyen Şahin, futbol maçı sonrası sporcularla sohbet etti. Şahin, sporun dostluk ve centilmenlik yönünün ön plana çıkarılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

        "ÇITAYI YÜKSELTİYORUZ"

        2012–2013 eğitim-öğretim yılında okul sporlarında çıtayı yüksek tuttuklarını dile getiren Şahin, beden eğitimi öğretmenlerine büyük görev düştüğünü kaydetti. Daha fazla çocuğa ulaşmayı istediklerinin altını çizdi. Şahin, daha sonra basketbol genç erkekler müsabakalarında Çekirge Spor Salonu’nda Bahçeşehir Koleji ve Özel Emine Örnek Lisesi arasında yapılan basketbol müsabakalarını izledi.
Editör: TE Bilisim