MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım, Bursa’ya hal dışı sebze meyve girişinin sektörün en büyük sorunu olduğunu söyledi. Aslım, bunların güvenilir ve izlenebilir gıdalar olmasının mümkün olmadığı savundu.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın ile birlikte Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım’ı ziyaret etti. Bursa Hali’ndeki dernek merkezinde gerçekleştirilen ziyarete, sektörün sorunları konuşuldu. Ayrıca, Bursa’ya hal girişi olmadan sürülen ürünlerin güvenilir ve izlenebilir gıdalar olmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

MATLI: GÜVENİLİR GIDA HAKKINDA KAMUOYU OLUŞTURULMALI
BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, güvenilir gıda söyleminin geliştirilmesi ve bununla ilgili kamuoyu oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Matlı, şunları dile getirdi: “Yapılacak çalışmalarda sektörel dengelerin gözetilmesi gerekir. Sektörün idamesi için gerekli adımların atılması hem kent ekonomisi hem de borsamız için önemlidir. Kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve özellikle halk sağlığı konusunda daha duyarlı olunması için 'Güvenilir Gıda' tüketimine yönelik kampanyalar geliştirmeliyiz.”

ASLIM: KENTE HAL DIŞI SEBZE MEYVE GİRİŞİ SEKTÖRE ZARAR VERİYOR

Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım ise sektörün en büyük sorununun kente hal dışı sebze meyve girişi olduğunu savundu. Aslım, “Hal dışında gerçekleşen toptan mal alım-satımı sektörümüze zarar veriyor. Borsamızca dile getirilen ‘Güvenilir Gıda Üreten ve Tüketen Şehir’ anlayışına ters düşen bu yapının önüne geçilmesi yönünde temaslarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim