Bazen içiniz daralır da ne yapacağınızı bilemezsiniz ya, öyle bir gündeyim bu satırları yazarken. Önümüze çıkmış, devasa beton yığınını nasıl yıkıp geçeceğiz derdindeyim. Atalarımız demir dağları eritmiş lakin ülkede dağınıklık var. 

 

İnanç, düşünce, etnisite, partizanlık almış başını gidiyor. Vahşi batının güçleri, basın yolu ile vatandaşın beynini yıkıyor. Çığlıklarımızı bizden başka duyan yok mu, endişesine kapılıyorum bazen. 

Ülkenin perişan hali meydanda. PKK aldı başını gidiyor. Eskiden silahıyla, kuytularda vururdu insanları, şimdi aleni siyaseten açık açık yapıyor yapacağını. Adına açılım denilen belanın, ülkeyi bölmekle kalmayacağını, iç savaş ya da komşu ülkelerle savaşa kadar varabileceği kritik süreçten geçiyoruz. 

İktidarın bir dediği, bir dediğini tutmuyor. 

Olup biteni vatandaşa defalarca anlattığımız halde, basiret gözü mü kapandı, gönüllerimiz arasına perde mi çekti basın da söylenenleri duyup anlamıyorlar, bilemiyorum. 

'Kürt açılımı' adı altında Kürtlere bazı haklar vererek PKK'yı bitireceğiz diyen iktidarın, teröristlerle niye müzakere ettiğini sorgulayamıyor millet. 'PKK bitecek, Mehmetçikler ölmeyecek' sanıyor. Hayal alemindeler. 

AKP iktidarının giderek düşen oy oranı sebebiyle, seçimden önce iktidara ne yaptırılabilirse kâr hesabında stratejik ortak. Açılımcı Beşir'in 'daha hareketlenmekten' kastı da bu. Dururlarsa, PKK terörü metropollere yayacağının fragmanını gösterdi. 

İç savaşla tehdit edildik. İktidar istese de duramaz noktada. Davutoğlu deseniz olup bitenin farkında değil. 23 Nisanda Başbakanlık koltuğuna bir günlük oturmuş çocuk gibi. AKP iktidarı, zücaciye dükkanına giren filler gibi kırmadık hiçbir şey bırakmadı. 

ABD, peşmergeyi Türk topraklarından geçirme kararı almış, muhtemelen Erdoğan'da bizle birlikte duydu diyor ki "o teklifi ben yapmıştım.' PYD -PKK terör örgütü deyip, PYD'ye yardım etsinler diye peşmergeyi Urfa'dan Kobani'ye sokalım teklifi mi yapmış yani? Masala bakın hele siz. 

Sürekli u dönüşü yapan birisi Cumhurbaşkanımız şu anda. Seçilmesi için yardımcı olanlar, bugün yaşanılan sürecinde müsebbibi olduklarını unutmasın. 

CHP deseniz ayrı terane. Önce tezkereye karşı çıktı, sonra 'Kobani ile sınırlı yeni bir tezkere çıkaralım' dedi. PYD-IŞİD'le savaşırken Türk askeri Kobani'ye girsin diye. Doğu- Güney Doğu'dan CHP'ye bu duruşuyla oy gelsin istiyor denilebilir. 

Ülke çözülürken, oy hesabı mı yapılırmış? Yazıklar olsun. 

Bana kalırsa yedi düvele şirin görünme peşindeler ayrıca. 7 Ekimdeki PKK kalkışmasına, Kürtler katıldı mı? Kaç kişi vardı ki yollarda, Kılıçdaroğlu böyle vahim lâflar edebiliyor? 

Daha vahimi 'PYD'nin vatanı için mücadele ettiğini' söyleyebilmesi. Hangi vatanmış bu? Suriye olmadığı kesin. 'Rojava için mi?' CHP genel başkanı, tepede durabilmek için söylediği sözleri, kulakları duymuyor olabilir. Fakat vatanın bölünmez bütünlüğünde tahribat yapıyor. 

İktidarın hızlandırmayı düşündüğü bölücü açılım ve yanı başımızda süregelen savaş şartlarında CHP bölgede-Türkiye'de olup biteni doğru okuyamıyor. Gelinen süreçte, MHP'den başka dik duran, vatanın birliğini savunan yok. 

*** 

HANGİ KÜRDİSTAN BU FETULLAH GÜLEN? 

Paralel yapı olarak ünlenen Cemaatin lideri ise Irak'ın Kuzeyinde yayınlanan gazetelere ilan verip, 'şehit düşen peşmerge' güçlerine rahmet diledi. Ülke nasıl sarılmış görebiliyor musunuz? 1. Körfez Savaşı sonrasında, 36. paralel üstünde kurulan cemaat okulları işbirliğin temelinde vardı zaten. 

Ne demiş F.Gülen "Irak ve Kürdistan halkına 'geçmiş olsun' dileklerimi arz ederim." Fazla söze gerek yok. Şu ana kadar okuduğunuz her bir habere bakıp, bağrımıza saplanan hançerler diyorsunuz değil mi? 

1970'li yılların terörünün içinden gelen, yanında ülküdaşları bıçaklanan, şehit haberlerini alan, sürgün yiyen, ölüm tehlikesi atlatan binlerce ülkücüden birisi olarak, gelecekten endişe duyuyorum. Bu kritik süreçten korkmuyoruz elbette. 

Söylemek istediğim, ülküdaşların dik durup, armudun sapı üzümün çöpü diyen mikserleri ters yüz etmeleri. Vatanın birliği, bizim diri olmamıza bağlı. MHP genel merkezinden gelecek her söylemi dikkatle dinlemeliyiz. 

İktidar partisi, HDP, PKK ile birlikte hareket ederken, CHP'de u çizip yanlarına gitmek üzere. Bu durumda ne yapmalıyız? Ne düşünmeliyiz? Moralimizi nasıl yüksek tutacağız? 

"Milliyetçi Hareket Partisi varsa, henüz hiçbir şey bitmiş değildir" diyeceğiz. Allah'ı yanımızda bilerek, milletimizden aldığımız güce dayanacağız. 

Bu konudaki düşüncelerinizi [email protected] adresime bekliyorum.