Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Adana Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde, Adanalılara 150 bin bayrak ve gençliğe hitabe metni dağıtmak üzere harekete geçti. İlk bayrak, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle verildi.

Ülke genelinde terör eylemlerinin artması, çok sayıda şehit verilmesi nedeniyle erken başlatılan Cumhuriyet Bayramı faaliyetlerine dair ilk etkinlik Adana Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Adana genelinde işyerlerine, evlere ve vatandaşa verilecek 150 bin bayrağın ilk bölümü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve milletvekili adayları tarafından dağıtılmaya başlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya sayılı günler kaldığını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, şunları kaydetti: “Bayram diye nitelendirirken, önem verdiğimiz, çok özel bir güne ait sıradan bir kutlamadan öte bir anlamı Cumhuriyete yükleyebilmeliyiz. Cumhuriyet, halkın kendi kendini yönetmesidir ve Türkiye Cumhuriyeti, Türk Bağımsızlık mücadelesinin belirgin, özel ifadesidir. Cumhuriyet, yıkılan Osmanlı’nın enkazından yeni bir millet ortaya çıkarmak için verilmiş mücadele bütünün adıdır. Sıkıştırıldığımız Anadolu topraklarından, empenyalizm tarafından sökülüp atılmak istenmemize karşı verilen mücadelenin kazanılıp, onun cumhuriyet sıfatıyla taçlandırılmasının adıdır.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da “İlk bayrağı vereceğiz ama bu bayrak çok horlandı bu dönemde. Tahrik unsuru olarak görüldü, gönderden indirildi, yerlerde sürüklendi. Bayrağa sahip çıkalım ne olur.” dedi.

Editör: TE Bilisim