Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca oluşturulan ve içerisinde 5 bin kitabın bulunduğu gezici kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk Parkı’ndaki törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve öğrenciler katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi’nde önemli bir vazifenin yerine getirileceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Eğitimli, kültürlü insanların sosyo-kültürel dokuyu, çıtayı yükselteceğine inanarak, bu konudaki farkındalığı artırmak, okuma alışkanlığını tesis etmek noktasında Adana’nın her yerine ulaşmak, her yerinde var olabilmek ve okumayı hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek istiyoruz.” dedi.

Gezici kütüphanede zengin bir kitap çeşitliliği olduğunu vurgulayan Sözlü, “Görme engellilerimiz için dahi kitaplar mevcut. Bilen için okumak bir nimettir. Okuyup anlama kabiliyetimiz olmasaydı halimiz nice olurdu. Daha fazla okuyup, daha fazla öğrenseydik o zaman nerelerde olurduk. Bunun farkında olursak okumanın önemini daha da kavrayacağız.” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, gezici kütüphanede 5 bin kitap bulunduğunu belirterek, “Türk ve dünya klasiklerinin de yer aldığı kütüphanede, internet bağlantısı ve laptop da var. Kent merkezinde yaşayan çocuklarımızla, kırsal bölgelerdeki yaşayan çocuklarımız arasındaki farkı kapatmak adına böyle bir faaliyetin içindeyiz. Eğitimde fırsat eşitliğini çocuklarımıza elden geldiğince sunmak için ulaşımı zor olan köylerimize ve kırsaldaki yerleşim birimlerimize, varoşlardaki okullara gidecek olan gezici kütüphaneyle önemli bir açığın kapatılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü, çocuklara Bayrağım isimli kitap dağıttı. Başkan Hüseyin Sözlü ve misafirler, gezici kütüphaneyi inceledi.


Editör: TE Bilisim