Üvey torununa tecavüz etti ! Üvey torununa tecavüz etti !
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) İş Kadınları Komisyonu'nun organize ettiği ebru çalışması ve eğitimiyle çalışan hanımlar stres atıyor. Mesleğinde uzman eğitmen Ferize Şen Balkı tarafından TAGİD eğitim salonunda verilen ebru kursuna, çalışan kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Ebru eğitmeni Ferize Şen Balkı, insanın önce yaptığı işi sevmesi ve özveri duyması gerektiğini söyledi. Balkı, "TAGİD İş Kadınları Komisyonu ile yapılan bu çalışma benim beklediğimden daha çok anlamlı oldu. Bu çalışma ile kendime yeni arkadaşlar, çevreler edinme fırsatım oldu. TAGİD ailesinin bir parçası oldum.’’ ifadelerini kullandı.

TAGİD İş Kadınları Komisyonu Başkanı Selda Er, yapılan bu çalışmayla iş hayatı yanı sıra sosyal alanda da olunması gerektiğini belirterek, ‘’Bu programlar tanışmayı, kaynaşmayı ve paylaşmayı beraberinde getiriyor. İnsanlar yoğun iş temposundan dolayı kendine zaman ayıramıyor. İş kadınları komisyonu olarak bu gibi organizasyonlarla moral ve motivasyon buluyoruz. İş kadınlarına yönelik değişik eğitimler, seminer ve programlar yapmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

TAGİD İş Kadınları Komisyonu Başkan Vekili Hatice Kalkan ise çok zevkli bir program olduğunu, ileriki zamanlarda bu programın tekrarını yapacaklarını ifade etti. Kalkan, ‘’Bundan sonraki çalışmalarımız hitabet eğitimi, diksiyon eğitimi, İŞKUR ortaklı dermo kozmetik ve besin takviyesi kursu, yine İŞKUR ortaklı hasta bakıcılık kursu ve eğitimi olacak.’’ bilgisini verdi.

Program sonunda TAGİD İş Kadınları Komisyonu Başkan Vekili Hatice Kalkan, ebru çalışmasını yapan Ferize Şen Balkı’ya günün anısına çiçek takdim etti.

        EBRU NASIL HAZIRLANIR?

        Ebru sanatının malzemeleri ve yapılışı hakkında bilgiler veren Balkı, şunları aktardı: ‘’Ebru, yoğunluğu muhtelif maddelerle artırılmış bir sıvı üzerine topraktan elde edilmiş boyaların, fırçalarla serpilmesi ile elde edilen desenin, kâğıda aktarılması şeklinde gerçekleştirilen bir kitap ve kâğıt bezeme sanatıdır. Ebru tarih boyunca cilt ve hat sanatını destekleyici bir sanat olarak kullanılmıştır. Klasik cilt sanatında kitabın cildini kapağa bağlayan yan kâğıt olarak, hat sanatında ise levhalarının kenar pervazlarında ve üzerinde hattın görünebileceği açık renklerde hazırlanmış hafif ebrulu kâğıtlar kullanılmaktadır. Değişik renklerde toprak boyalar ayrı ayrı iki cam yüzey (veya seramik, krom) arasında iyice ezilir. Ezilme esnasında hafif su katılır. Ezilme sonrasında meydana gelen çamur benzeri boyaya sığır ödü katılarak on beş gün veya bir ay kadar bekletilir. Boyanın öd asidiyle pişmesi sağlanır. Beklemeden sonra mamul sulandırılarak kullanılır. Boya açılmıyorsa öd katılır. Rengi açmak için su kullanılır."
Editör: TE Bilisim