Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den
Ankara Mamak Belediyesi tarafından ilk, orta ve liseli öğrenciler arası yapılan Çanakkale Konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

    Mamak’ta bulunan ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik gerçekleştirilen yarışmaya yüzlerce öğrenci başvurdu. Resim ve kompozisyon olmak üzere 2 ana kategoride gerçekleştirilen yarışmada Mamaklı öğrenciler Çanakkale’yi anlattı. Kompozisyon kategorisinde yarışmaya katılan ve liseler arasından dereceye giren Aslı Kavaklı, İclal Çetintürk ve Feyzanur Yön ödüllerini Başkan Mesut Akgül’ün elinden aldı.

    Akgül törende yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi tarih sayfalarından silinmek istenilen bir milletin küllerinden doğduğu diriliş zaferidir. Ecdadımızın kanlarıyla suladığı bu toprakları bizler gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmak zorundayız.” dedi.

    ÇANAKKALE MEKTUPLARI

    Programda Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından hazırlanan Çanakkale Mektupları adlı oyun sahnelendi. Salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden olan tiyatro gösterisine; Şef Ali Toprak, Türk Sanat Müziği Korosu ile eşlik etti.

Editör: TE Bilisim