BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Samsun’un Canik ilçesi Çamalan köyüne altın madeni ocağı kuruluyor. Proje ile yaklaşık 4,9 hektar alanda altın cevherini çıkarmak için çalışma yapılacak.

        Samsun'un Canik ilçesi Çamalan köyü sınırları içerisinde bir şahıs tarafından işletilmesi planlanan Altın Madeni Ocağı Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu. Bakanlık söz konusu proje için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Kararı Gerekli Değildir' kararını verdi. Yaklaşık 4,9 hektar alanda altın cevherini çıkarmak için çalışma başlatılacak.

        GEÇMİŞTE ALTIN ÇIKARANLAR VARDI

        Çamalan Köyü Muhtarı Tahsin Çelik ise yaptığı açıklamada, atın madeni ocağının kurulacağı yerde bir miktar altın olduğunu, ancak yeterli olmadığını savundu. 1997 yılında Maden Tektik Arama Genel Müdürlüğü’nden söz konusu yerde altın olup olmadığı yönünde bir çalışma yapmasını istediklerini anlatan Çelik, "O dönemde hazırlanan raporda, altının var olduğu ancak yeteri kadar olmadığı tarafımıza bildirildi. Daha önceden bir Yunan'ın altın madeni kurulacağı yerden eşekler ile ülkesine altın götürdüğü bu bölgede söylenirdi. Buradaki mağaralarda daha önce altın arama sevdasından iki kişi metan gazı nedeniyle boğularak öldü. Şimdi ise burayla Kayserili bir iş adamının ilgilendiği ve altını çıkarmak için çalışma yaptığını öğrendik. Ancak şu anda bir çalışma yok.” dedi.

Editör: TE Bilisim