Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü iş birliğiyle bayanlara yönelik cenaze yıkama ve kefenleme kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 32 saatlik kursa 15 kursiyer bayan katılıyor. Kur’an kursu öğretmeni Zeynep Kanberoğlu tarafından verilen kurs, teorik ve uygulamalı şekilde cansız manken üzerinde kefenleme ve cenaze yıkama işlemleri pratik olarak öğretiliyor. Ayrıca ölüm ve yaşam, cenaze ile ilgili temel kavramlar hakkında da bilgiler veriliyor.

Kursiyer bayanları öğrenme açısından çok duyarlı bulduğunu belirten kurs öğretmeni Zeynep Kanberoğlu, “Özellikle son yıllarda, kadın cenaze hizmetlerini yapabilecek ehil kişiler artık yok denecek kadar azaldı. Bu konuda ehil kişiler yetiştirmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Kursiyer bayanlarımızı da öğrenme açısından oldukça istekli ve duyarlı buldum. Bu amaçlı kurslar sayesinde önemli bir eksikliğin giderileceğini umuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim