MHP Kars il başkanlığı MHP Kars il başkanlığı
Kars Sarıkamış Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı İsa Cengiz, tarihin ve doğanın aynı yürekte birleştiği, insanların tandır ve sobanın sıcaklığıyla mayalandığı, şehitler diyarını turizme her yönüyle kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Sarıkamış'ın adeta bir kimlik niteliğinde olan şehitlerin ve kış turizminin umutlu yarınlarının müjdecisi olduğunu belirten Cengiz, “Bu güzellikleri, Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Tugay Komutanımız ve Belediye Başkanımızın 2012-2013 kayak sezonun açılışı ile kayakseverlerin hizmetine sunmuşlardır.” dedi.

Cengiz, Sarıkamış’ın geleceğin örnek turizm ilçesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizerek, otel sayısı, turizm alt yapısı, kayak merkezi, ulaşım probleminin olmayışı, en uzun kayak sezonuna sahip olması, kristal karı, en uzun ve çeşitli pistleriyle hem sporcu, hem de tatilciler için en ideal kayak merkezine sahip olduğunu savundu.

'Ayrıca atlı kızak snowtrak, snowmobiller hız tutkunlarının, gezi meraklıların hizmetindedir' diyen Cengiz, “Sarıkamış, henüz keşfedilmeyen, alternatif yerler arayanların vazgeçemeyeceği yer olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca Sarıkamış, doğal ve organik lezzetleri tatmanın en iyi yeridir. Sarıkamış veli bağı, ketesi, kaz eti, orman balı, tereyağı, kırmızı eti, köy tavuğu ve köy yumurtasını dünyanın hiçbir yerinde bu lezzette tadamazsınız.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim