31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, iktidarın Anayasa değişiklikleri ile karşı devrim hareketi başlattığını söylemekten çekinmediğini savunarak, "Biz de, halkımız da bunun karşısında olacaktır.” dedi.

CHP Uşak teşkilatının il danışma kurulu toplantısı için Uşak’a gelen milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Muslim Sarı ve Dilek Akagün Yılmaz parti binasında basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında konuşan milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak’ta bulunma nedenlerine değinirken iktidarı yakalamak zorunda olduklarını söyledi. Milletvekili Yılmaz, “AK Parti iktidarının ülke üzerinde ki yıkıcı faaliyetleri açıkça görünüyor. Ülkenin rejimine dönük yıkıcı faaliyeti var, hem de faşist baskıların ciddi anlamda yaşandığı günler bu günler. Genel merkezimizden aldığımız güç ile tüm illerimizde çalışmalarımıza hızla başladık. Anayasa referandumunda CHP olarak ülkenin dönüştürülmesine, laik çağdaş düzenin ortadan kaldırılmasına yönelik tüm çalışmaları sonuna kadar karşı çıkacaktır. Anayasanın ilk 4 maddesi dahil olmak üzere birçok madde de ülkeyi dönüştürmek, yıkmak adına karşı devrim hareketi başlattığını açıkça söylemekten çekinmiyor.
Biz bu karşı devrim hareketinin başarılı olamayacağını düşünüyoruz. Biz de, halkımız da bunun karşısında olacaktır.” dedi.

Ülkenin başında büyük bir bela olduğunu savunan Milletvekili Birgül Ayman Güler ise “Yerel yönetimler çok önemli, daha önemlisi büyük bir hedef var. Anayasanın değiştirilmek istenmesi gibi büyük bir bela var. Anayasada çok madde ve yapılmak istenen çok değişiklik var. BDP ile AK Parti anlaştılar, anayasadan Türk vatandaşı kelimesini silmeye karar verdiler. Biz bunu Meclis ortamında gözlerimizle görmüştük, şimdi 7’den 70’e tüm Türkiye görüyor. Abdullah Öcalan ile Erdoğan anlaşmışlardır. Demek ki karşımızdaki AKP-BDP anlaşması değil. Türk vatandaşlığının ırkçılık ve ayrımcılıkla alakası yoktur. Biz kendi siyasi kimliğimizi Türk vatandaşlığı olarak sürdürmekte kararlıyız. Biz etnik kimliğimizi Türk vatandaşı olarak sürdürebileceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Muslim Sarı ise “önümüzdeki 2 yıllık bir zaman diliminde 4 defa halka gideceğimiz bir konjektür var önümüzde. AK Parti bunu böyle planlıyor. Bu senenin sonunda referandum yapmayı düşünüyor. Kendi anayasalarını dayatarak, Parlamento'dan 330 sayısı ile geçirerek sonbaharda referandum yapmayı planlıyor. Bu nedenle bir müzakere süreci başlattı. 6 ay ara ile yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve belki de Parlamento seçimleri de yapılacak. Kısa bir sürece 4 defa halka gidecek. Yerel yönetimleri önemsiyoruz. İktidar halka en yakın yerde kuruluyor. Muhtarlıktan başlar, yerel yönetimler ve merkezi yönetime kadar gider. 1989 yılında kazandığımız belediyeleri altın tepsi ile sunmamış olsaydık, bugün inanın ne AKP ne de Recep Tayyip Erdoğan olacaktı. Aşama aşama Türkiye yi kontrol eder hale geldiler, yerelde iktidar olan merkezi iktidara doğru gider.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim