Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Mersin’de temmuz ayında otomobilinin içinde uğradığı silahlı saldırıda ölen şahsın, kan davası nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Kocasının katil zanlısı ile gönül ilişkisi olduğu belirlenen eşinin de aralarında olduğu 8 zanlıdan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Olay kasım ayında merkez Akdeniz ilçesi Yakaköy Mahallesi'nin hemen üzerindeki Ziyarettepe'de meydana gelmişti. Motosikleti ile yerleşim yerinin bulunmadığı Ziyarettepe'nin yanındaki yoldan evine dönen bir kişi, uzaktan silah sesleri duyarak, bir ağacın altına park edilmiş otomobile doğru silahla ateş edildiğini fark etti. Şahıs, durumu 155 Polis İmdat'a bildirdi.    Olay yerine gelen polisler Ferit Gürbüz'ü 33 BTN 63 plakalı otomobilinin içinde öldürülmüş olarak buldu. Yapılan araştırma sonucu otomobile 12 adet, Gürbüz'ün kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine ise 7 adet mermi isabet ettiği tespit edildi.

        Olayı soruşturan polis, aslen Şanlıurfalı, evli ve 2 çocuk babası olan Ferit Gürbüz'ün Yakaköy Mahallesi'nde ikamet ettiğini ve nakliye işiyle uğraştığını belirledi. Cinayet ekipleri, aynı mahallede kan davalılarının olduğunu öğrenince soruşturmayı bu yönde devam ettirdi.
Olayla ilgili teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, öldürülen Ferit Gürbüz’ün eşi G.G.’nin aynı mahallede oturan Y.T. ile gönül ilişkisi olduğunu öğrendi. Polis, bir süre önce Y.T.’nin ailesi ile Gürbüz ailesi arasında arsa meselesi yüzünden kavga çıktığını, kavgada Mehmet Emin T.'nin (38) öldürülmesi nedeniyle iki aile arasında kan davası başladığını ortaya çıkardı.

        Bunun üzerine ekipler öldürülen Gürbüz’ün eşi G.G., Y.T., yakınları M.T., M.M., A.S., Y.T., N.T. ve bir çocuğu gözaltına aldı.
Gözaltına alınan zanlılar, Ferit Gürbüz’ü pusuya düşürdüklerini ve Y.T.’nin de cinayeti işlediğini itiraf etti. Katil zanlısı Y.T., öldürülen Ferit Gürbüz’ün eşi G.G., M.T., M.M., A.S. ile ismi öğrenilemeyen çocuk çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim