Dostoyevski ve Anna aşkı! Dostoyevski ve Anna aşkı!
Çin'de hafta sonundan itibaren etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtına nedeniyle 11'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinde 4 kişinin yıldırım çarpması sonucu, 2 kişinin ise bölgede taşan nehirlere kapılarak öldüğü belirtildi. İl Sivil İşler Departmanı'nın yaptığı açıklamada, bölgedeki 3 kişinin de kaybolduğu aktarıldı. 105 bin 700 hektar alanın zarar gördüğü sel ve fırtında 969 evin de kullanılamaz hale geldiği ifade edildi. Kötü hava şartlarının ekonomiye olan doğrudan zararının ise 2,16 milyar Yuan'a (328,5 milyon dolar) ulaştığı kaydedildi.

Guxiandu bölgesindeki 3200 kişi de dahil olmak üzere toplam tahliye edilenlerin sayısının ise 199 bin olduğu aktarıldı.

KASABA SULARA GÖMÜLDÜ

Zhangjialing kasabasının yüzde 70'nin ise sular altında kaldığının altı çizildi. Kasabayı basan suyun derinliğinin 4 metreye kadar vardığı belirtiliyor.

Öte yandan, Çin'in güneyindeki Sichuan eyaletinin Xingwen ilçesinde bulunan bir demiryolu şantiyesinin toprak altında kalması sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 5 cansız bedene ulaşıldığı, toplam ölü sayısının ise 7'e yükseldiği ifade edildi. Yaralı olarak kurtarılan 3 kişinin ise hastanede tedavisine devam edildiği duyuruldu.Cihan

Editör: TE Bilisim