Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde etkili olan fırtına nedeniyle 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Guizhou eyelatinde Pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun yağışın 100'den fazla ilçede etkisini artırdığı ifade edildi. Bölgedeki 79 bin kişinin etkilendiği fırtınada, şimdiye kadar 1 kişinin öldüğü, kayıp olan 10 kişiye ise hala ulaşılamadığı kaydedildi.

Öte yandan fırtına nedeniyle 184 evin kullanılamaz hale geldiği bölgedeki toplam 30 bin kişinin güvenli yerlere tahliye edildiği vurgulandı. Kötü hava şartlarının ekonomiye zararının ise 330 milyon Yuan'i (49,5 milyon dolar) bulduğu aktarıldı.

Fırtınanın önümüzdeki 10 gün boyunca devam edeceği, yılın ilk tayfunu Nepartak'ın ise gelecek hafta ülkede etkili olmaya başlayacağı duyuruldu. Arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği bölgede, tahliye işlemlerinin de sürdürüldüğü belirtildi.

Çin Meteroloji yetkilileri fırtına ve yoğun yağış nedeniyle bugün ülkenin güney ve güneybatısındaki Anhui, Jiangsu, Hubei, Jiangxi, Hunan ve Guizhou eyaletleri ile Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde alarm seviyesini turuncuya yükseltti. Bölgedeki halk meydana gelebilecek sel ve toprak kaymalarına karşı uyarıldı.Cihan

Editör: TE Bilisim