Ümitsiz Olma Türkiye! Ümitsiz Olma Türkiye!
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 14 Aralık’tan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Cudi Mahallesi’nde yaralıların olduğu belirtilen bodruma dün gece operasyon yapıldığı iddia ediliyor. Olayın detayları ve kaç kişinin hayatını kaybettiği konusunda henüz net bilgilere ulaşılamadı. Şırnak Valiliği yazılı bir açıklama yaparak, “Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.

Cizre’de sokağa çıkma yasağı 56. güne girdi. Cudi ve Sur mahallelerinin kesiştiği noktadan zaman zaman silah ve patlama sesleri yükseliyor. Top atışlarının da yapıldığı bölgeden kara dumanlar yükseliyor. Dün akşam saat 19.00 sularında Cudi Mahallesi’nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamadan saatler sonra, yaralıların bulunduğu belirtilen bodruma operasyon yapıldığı iddia edildi.

HASTANE MORGUNA 7 CENAZE GETİRİLDİ

Bu arada, dün gece Cizre Devlet Hastanesi’ne 7 cenaze getirilerek morga konuldu. Belediyeye ait 2 cenaze aracının bu sabah Cudi Mahallesi’ne gönderildiği öğrenildi.

Çatışmanın yaşandığı bölgede bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşların yoğun yaşadığı mahallelerde de sıkıntılar bitmiyor. İnsani ihtiyaçların karşılanması amacıyla yarım gün açık bırakılan eczane, fırın ve marketler son 3 gündür tamamen kapatılmış durumda. Vatandaşlar ekmek alamadığı gibi ilaç ve temel gıda malzemesi ihtiyacını da karşılayamıyor. Sokağa çıkan vatandaşlara para cezası kesiliyor.

Editör: TE Bilisim