Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi? Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi?
 hmet Hakan’ın CNN Türk'te sunduğu “Tarafsız Bölge” programına canlı yayın konuğu olarak katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin "PKK terör örgütü değildir" demesi üzerine çıkan tartışmalar sonunda RTÜK, CNN Türk’e yaklaşık 700 bin TL para cezası verdi. Tekrarı halinde ise kanalın lisansının iptal edileceği belirtildi.

Üst kurul bu akşamki toplantısında Tahir Elçi’nin konuk olarak katıldığı ve PKK’nın terör örgütü olmadığını söylediği “Tarafsız Bölge” programını görüştü. RTÜK, yayının “Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle CNN Türk’e yaklaşık 700 bin TL para cezası verdi. Aynı bendden ceza tekrarı halinde kanalın lisansının iptali gündeme gelecek. Ceza MHP’li iki üyenin desteği ile çıktı. 

Elçi, Tarafsız Bölge canlı yayındaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmak gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Konuyla ilgili Ahmet Hakan hakkında da soruşturma açılmıştı.

ORHAN MİROĞLU'NUN DA SÖZLERİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Tahir Elçi'nin sözlerinin aynısını daha önce de AKP'li Milletvekili Orhan Miroğlu tarafından da dillendirilmişti. Miroğlu Ülke Tv'de katıldığı programda PKK'nın ve IŞİD'in terör örğütü olmadığını söylemişti. Ancak ilgili kanala veya programa herhangi bir ceza gelmemişti.
Editör: TE Bilisim