Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Ankaralılarla buluştu.

        Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Ankara Bilkent Salonu’nda gerçekleşen konserle müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirdiği konserlerle çok sesli evrensel müziği çocuklara kendi yaşıtları aracılığıyla sunuyor.

        Bugüne kadar dünyaca ünlü keman virtüözü Alexander Markov, gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi isimlerle sahne alan DÇSO, Ankara’daki ilk konserinde daha önce de aynı sahneyi paylaştığı ünlü piyanist Gülsin Onay’a eşlik etti. Ankara’da her yaş grubundan çocuk dinleyiciye ulaşması hedeflenen konsere yetişkinler de yoğun ilgi gösterdi. Ankara’da gerçekleştirilecek konserlerin bilet satışından sağlanan gelir, Tohum Otizm Vakfı ile yapılan iş birliği kapsamında, vakıfta öğrenim gören otizmli çocuklara eğitim materyali desteği sağlanması ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı için kullanılacak. DÇSO, Ankara’daki diğer konserini 3 Şubat Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nda verecek.

Editör: TE Bilisim