Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknopark'ın kapasitesi, kısa bir süre önce açılmasına rağmen doldu. Yetkililer, talepleri karşılamak için ek bina yapımına karar verdi.

ÇOMÜ Teknopark, kısa sürede Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoparkı oldu. Yaklayık bir yılda 20’den fazla firmanın ofis açtığı teknopark, mevcut binasının kapasitesini aştı. Yetkililer, talepleri karşılayabilmek ve yeni imkânlar sunabilmek amacıyla ikinci binanın hazırlıklarının tamamlandığını ve yapım aşamasına gelindiğini bildirdi. Yeni binanın, teknopark dışında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, avantajları ve imkanları dolayısı ile teknoparka ilginin fazla olduğunu belirterek, "Yeni binanın hızla tamamlanması, Çanakkale ekonomisi için hayati önemde. ÇOMÜ Teknopark’ın gelişimiyle Çanakkale’de katma değeri yüksek ve inovatif sektörlerin gelişimi hızlanacaktır. Bu nedenle paydaşlarımızın da katkısıyla yeni binamızı en kısa zamanda tamamlamamız gerekiyor. Projeler hazır, yatırım temel atma aşamasında. Bir iki yıl içerisinde tamamlayıp ekonominin ve bilimin hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Teknopark Sorumlusu Prof. Dr. Akın Pala da taleplere yetişemediklerini, bunun da çok sevindirici olduğunu ifade etti. Pala, şu ana kadarki büyümenin olağandışı olduğunu, Çanakkale bölgesinin bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Geçen nisan ayında faaliyete geçen ÇOMÜ Teknopark, 134 bin metrekare arazi üzerinde Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu ve halen bir ar-ge binasına sahip.

Editör: TE Bilisim