Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Stat: Yokohama
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)
Corinthians: Cassio 7, Alessandro 7, Chicao 7, Fabio Santos 6, Paulo Andre 7, Danilo 7, Ralf 6, Paulinho 6, Henrique 6, Paolo Guerrero 7 (Dk. 88 Martinez ?), Emerson 6 (Dk. 90+1 Wallace ?)
Chelsea: Cech 5, Ivanovic 4 (Dk. 84 Azpilicueta ?), Cole 4, Luiz 4, Gary Cahill 4, Lampard 5, Ramires 4, Hazard 5 (Dk. 88 Marin ?), Mata 5, Moses 4 (Dk. 74 Oscar 3), Torres 4
Gol: Dk. 70 Paolo Guerrero (Corinthians)
Kırmızı kart: Dk. 90+1 Gary Cahill (Chelsea)
Sarı kartlar: Dk. 57 Henrique (Corinthians), Dk. 71 Luiz (Chelsea)

FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde Corinthians, Chelsea'yi Paolo Guerrero'nun golüyle 1-0 mağlup ederek daha önce 2000 yılında müzesine götürdüğü kupanın bir kez daha sahibi oldu.

Corinthians Copa Libertadores şampiyonu olarak, Chelsea ise Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak FIFA Dünya Kulüpler Kupası'na katılma hakkı kazanmıştı. Corinthians, yarı finalde Afrika şampiyonu Al-Ahli'yi 1-0 yenerek Chelsea ise, CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonu Monterrey'i 3-1 ile geçerek finale yükselmeyi başarmıştı.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır, yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yaparken bu maç, Çakır'ın uluslararası arenada yönettiği ilk final maçı oldu. Çakır aynı zamanda, Pierluigi Collina'dan sonra FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde düdük çalan ikinci Avrupalı hakem oldu.

11. dakikada köşe vuruşu kullanan Chelsea'de Gary Cahill ceza sahası içinde topla buluştu. Cahill'in yakın mesafeden sert şutunda kaleci Cassio Ramos çizgi üzerinde zor da olsa topu kontrol etti ve gole izin vermedi.

Corinthians, 35. dakikada önemli bir fırsattan eli boş döndü. Guerrero'nun ceza sahası içinde çektiği şutta arka direkte topla buluşan Emerson, dar açıdan vuruşunu yapmayı başardı ancak top direkten auta gitti.

40. dakikada Chelsea, Torres ve Victor Moses ile üstünlük sayısına çok yaklaştı. Bu dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Moses, sağ ayağıyla yaptığı güzel plaseyi kaleci Ramos kornere tokatladı.

70. dakikada Corinthians öne geçti. Bu dakikada ceza sahası içinde uzaklaşmayan pozisyonda Danilo şutunu çekti ancak Chelsea defansı araya girdi. Defanstan seken top yükseldi ve Paolo Guerrero kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

85. dakikada ceza sahasına gelen ortada Corinthians defansı büyük bir hata yaptı ve top Torres'in önünde kaldı. Altıpasın hemen önünde topla buluşan İspanyol oyuncu çok uygun bir pozisyonda yaptığı vuruşu kaleciye nişanladı ve takımını adeta golden etti.

90+1. dakikada Gary Cahill, topsuz alanda Emerson'a yaptığı müdahale sonrasında maçın hakemi Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Chelsea ise sahada 10 kişi kaldı.

Kalan dakikalarda 10 kişi mücadele eden Chelsea golü bulamadı ve Corinthians FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın sahibi oldu. Bu kupayı daha önce 2000 yılında müzesine götüren Brezilya temsilcisi bir kez daha mutlu sona ulaşan takım olurken Chelsea ise ilk kez mücadele ettiği bu kupada finali kaçırdığı için ikinci olabildi.

Editör: TE Bilisim