Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi'nde 'Sağlıkta Sanat Eli' isimli bir proje başlatıldı. Proje ile üniversiteli ressamların yaptığı tablolar, Çorlu Devlet Hastanesi'nin duvarlarını süsleyecek. Çorlu Devlet Hastanesi ile Çorlu Kültür ve Sanat Derneği'nin ortaklaşa hazırladıkları proje ile 15 ressam ilk tablolarını hastaneye bağışladı. Projenin İlk etabında 25 tablo yapıldı. Önümüzdeki günlerde yapılacak tablolarla, tablo sayısı 100'e ulaşacak.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, ''Hastanemiz tıbbi tedavinin yanında, sosyal ve sanatsal hayatı da bir arada değerlendirerek, gerçek anlamda komple bir tedavi yöntemini benimsiyor. Buradaki sanatsal etkinliklerle yatan hastalar, ziyaretçiler, hekimler ve çalışanlara sanatsal bir ruhla daha iyi bir sağlık ortamı temin ediyor. Tıbbi tedavinin tek başına değil, sanatsal ve sosyal etkinliklerle bir bütün halinde yapılan çalışmaların ilki bu. Proje inşaallah diğer hastanelere de örnek olacak.'' dedi

Hastane Yöneticisi Ali Cengiz Kalkan ''Çorlu Devlet Hastanesi'nde, 'Sağlıkta Sanat Eli' projemiz ile İstanbul'dan 12, Çorlu'dan 3 resim sanatçısı arkadaşımız ile beraber bir proje gerçekleştirdik. Proje ile 25 tablo elde etmiş olacağız. Bunları hastane duvarlarımızda sergileyeceğiz. Bu projede amacımız, hastalarımıza kendilerini rahat hissetmelerini, sıcak bir ortamda, dost ellerde, güvenli bir ortamda olmalarını sağlamak ve bu resim sanatının da tedaviye katkısıyla kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamaktır.'' açıklamasını yaptı.

Ressamlardan Günseli Ayan ise ''Burada hastalar kendi şifalarını ararken, dertlerine derman ararken, bizim de onlara pozitif enerji göndererek, kendi resimlerimizle onlara katkı sağlamak benim çok hoşuma gitti. Bundan dolayı memnuniyetle projeye katıldım.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim