Okulun kaloriferine kadın eli değdi Okulun kaloriferine kadın eli değdi
Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Fatih Arslan, Ergene Nehri'ne verilen atık suların toplanıp Çorlu Karatepe bölgesinde yapılacak bir tünel vasıtasıyla Şerefli mevkisinden Marmara Denizi'ne deşarj edileceğini söyledi. Arslan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği "Tekirdağ İli Çevre Mevzuatı Uygulamaları" konulu toplantıda konuştu.

Marmara Denizi'ne deşarj projesi olduğunu belirten İl Müdürü Arslan, "Sadece bir proje. Bununla ilgili olarak İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki profesörler detaylı çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda olup olmayacağına karar verilecek. Şu an kesinleşmiş bir şey yok. İlerleyen zamanlarda geniş açıklamalar yapılacak.” dedi.

Sanayi kuruluşlarının çevre mühendisleri ve danışmanlık firmalarının katıldığı toplantıda "Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Kontrolü Uygulamaları" konusunu çevre mühendisi Burcu Uzun, "Bazı Tesis Atıkların Geri Kazanım Tebliği Uygulamaları" konusunu Jale Sezen, "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Uygulamaları" konusunu ise Melike Türe anlattı.
Editör: TE Bilisim