Okulun kaloriferine kadın eli değdi Okulun kaloriferine kadın eli değdi
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Şubat 2010'da iki ortaklı olarak kurulan CRL İnşaat firması, Gana'nın başkenti Akra'da katıldığı '10. Akra Uluslararası Yapı fuarı' sonrası bu ülkeye yapı kimyasalları satacak. Firma, şubat ayında Ganalı firmalarla sözleşme yaparak ihtacata başlayacak.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyesi CRL İnşaat ortaklarından Koray Gür, ''CRL İnşaat olarak, 3 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Taahhüt, proje, mühendislik ve yapı kimyasalları işi yapıyoruz. Yapı kimyasalları deyince sürme su izolasyonları, hazır sıvalar, tamir harçları, seramik yapıştırıcıları, derz dolgular, mantolama malzemeleri, epeksi zemin kaplamaları, yüzey sertleştiricileri aklımıza geliyor. Biz AB-Schomburg ortaklığının Trakya Bölge Distiribütörü olarak iş yapıyoruz.'' dedi.

Gana’nın başkenti Akra’da düzenlenen fuara, sadece Türkiye ve Ganalı firmaların katıldığını söyleyen Gür, ''Fuara, Türkiye'den 22 firma katıldı. 105 stand açıldı. Biz de CRL İnşaat olarak bir stand açtık. Yaklaşık 60 Ganalı firma ile görüştük. Bunlardan Hiralco, Intexa ve Azarchemicaks firmaları ile ciddi görüşmelerimiz oldu. Gana’da fuar ziyaretçileri Türk firmalarına ve ürünlerine yoğun bir ilgi gösterdi. Fuarda, özellikle Türk firmalarının ürünlerinin kalitesinin çok yüksek ve fiyatlarının ise uygun olduğu yönünde değerlendirmeler yapıldı. Biz ön görüşme yaptığımız bu üç firma ile şubat ayında, Türkiye'de tekrar görüşüp içlerinden birisi ile kesin sözleşme yapıp bayilik vereceğiz. Sonrasında ise ihracatımız başlayacak.'' açıklamasını yaptı.

CRL İnşaat sahibi Koray Gür, Gana Bayındırlık ve İskân Bakanı Enoch Teye Mensah ile TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Osman Gemci'nin açılışını gerçekleştirdiği fuarda, Türk firmalarının inşaat kimyasalları, bina dış ve iç kapıları, altyapı ve üst yapı boruları, atık su ve temiz su arıtma, bakır şerit, bakır levha, alüminyum kapı, pencere sistemleri, beton ve briket makineleri, banyo dolapları, seramik, el arabası, çevre düzenleme, mekanik perde, iç ve dış aydınlatma, jeneratör, banyo rafları, ev gereçleri, mermer, granit, güç ve tesisat kabloları gibi sektörlerde ürünlerini sergilediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim