Kürtçe’nin İlginç Temelleri Kürtçe’nin İlginç Temelleri
Çorum'da yapımı yeni tamamlanan Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) için resmi açılış töreni düzenlendi.

Törene; Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Kamu Hastaneleri Birliği Çorum Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile davetliler katıldı.
Ebediyete intikal eden şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende protokol üyeleri birer selamlama konuşması yaptı.

"ÇORUM AMATEM BÖLGEYE HİZMET VERECEK"

Kamu Hastaneleri Birliği Çorum Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı; 3 bin metrekare saha üzerine kurulan Çorum AMATEM'in 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog, 1 sosyal çalışmacı, 6 hemşire ve 15 yatak kapasitesiyle bölgeye hizmet vereceğini söyledi.

İçerisinde basketbol ve voleybol sahaları ile yürüyüş parkurlarının da bulunduğu merkezde; bağımlı bireylerin 20 ile 30 gün tedavi gördüğünü belirten Sobacı, "Amacımız, bağımlı insanların tekrar eski sağlıklarına kavuşmaları ve topluma yeniden faydalı bireyler olarak dönmelerini sağlamak." dedi.

"UYUŞTURUCU KULLANIMI 14 YAŞIN ALTINA KADAR DÜŞTÜ"

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AMATEM'in Çorum için gerekli bir merkez olduğunu belirterek; Türkiye'de açılan 39 merkezden en efektif çalışanın Çorum'da yer aldığını söyledi.

Kurt, "26 Haziran Uyuşturucu ile Mücadele Günü. Bugünün hatırlatılması gerekiyor. Maalesef ülkemizde uyuşturucu kullanımı 14 yaşın altına kadar düştü. Genç nüfusumuzun yüzde bir buçuğu uyuşturucu başta olmak üzere, internete varan bağımlılıkla karşı karşıya. Bu yüzden uyuşturucu ile mücadeleyi çok önemsememiz lazım." diye konuştu.

"ASLOLAN ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİ ARTIRMAKTIR"

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 15 yatak kapasiteli merkezin bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.

Uslu, "Çorum AMATEM'i kapatmaya kalkıştılar, lüzumsuz olarak görenler oldu. Fakat Çorum'a gelen hizmeti kimsenin alıkoymaya hakkı yok. Gençler bizim geleceğimizdir, onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmamız lazım. Siyasiler olarak bizim asli görevimiz ise insanlar madde bağımlısı olmadan, önleyici tedbirler artırmaktır. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"BU TÜR MERKEZLERE İHTİYAÇ VAR"

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AMATEM'in Çorum'da açılıyor olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Madde bağımlısı olmuş gençlerin yeniden topluma kazandırılması için bu tür merkezlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Kılıç, Çorum'un sağlık alanında önemli bir noktaya geleceğini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından davetliler birlikte kurdele keserek AMATEM'in açılışını gerçekleştirdi. Vali Necmeddin Kılıç ile beraberindekiler AMATEM'i gezerek, servis ve laboratuarlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.Cihan

Editör: TE Bilisim