YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Ankara Çubuk’ta kış mevsimi ile birlikte artan gribal enfeksiyonlara karşı otobüs, dolmuş ve okullar ilaçlandı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, mevsimsel gribal enfeksiyonların çıkmaması için ilçe genelinde hizmet veren yaklaşık 100 toplu taşıma aracı ve 25 okulda dezenfekte çalışması yaptı. Mevsim nedeniyle çalışmaların her ay periyodik olarak yapılacağı belirtildi.

        Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, her yıl yaptığı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını gribal virüslerin yayılabileceği her noktada yürüterek, ilçede mevsimsel hastalıklara karşı tedbir alıyor. Dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının ilçe genelindeki iş yerleri, camiler, parklar ve bahçelerin tamamında da yapılacağı bildirildi.

İlçede gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Belediyemiz Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipleri, Ankara Çubuk arası çalışan otobüsler başta olmak üzere insanlarımızın toplu olarak bulunduğu dolmuş, otobüs ve okullarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yaptı. Toplu taşıma araçlarını kullanan hasta ve yaşlılarımızla birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim gördüğü yuvalarında daha sağlıklı bir şekilde eğitimlerini tamamlamaları amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımız gribal enfeksiyon tehlikesi geçene kadar devam edecek. Önümüzdeki günlerde de ilçe genelinde umuma açık kapalı mekanları grip virüsü ve salgın hastalıklarına karşı dezenfekte edeceğiz.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim