Demokrasiyi araç olarak kullanıp, yarışı antidemokratik şartlarda sürdürmeyi kendilerinde hak gören,dünyada adı demokrasi,uygulaması, komünist veya totaliter baskı ve dayatmalara dönen seçim ancak AKP ye has bir uygulamadır. Müslümanlık değerlerini, siyasette insafsızca koltuk istismarı için kullananlar, iftira,karalama,yalana başvurup, koltuk için nasıl küçüldükleri.nasıl telaşa kapıldıklarını ibretle, hayretle, dehşetle ve kendi adlarına utanarak izliyoruz. Bütün vasıtaları kullanarak, insanları etki altına alıp, aldatıp, kandırıp şartlandıran insan aklının, sağduyunun nasıl devreden çıktığını milletçe seyrediyoruz. Gerilim ve mağdur tiyatrosunun, nasıl oy alma iklimi haline geldiğini, dehşetle izliyoruz. 
Ağlarına ve tuzaklarına düşürmek istediklerine, nasıl ahlaksız, ölçüsüz ve adaletsiz bir anlayışla orantısız propaganda bombardımanı yaptıklarını,üzüntü ile çaresizce izliyoruz. Karşılarında olan,sanki bu ülkenin insanı,seçim yarışına giren rakipler değil, sonunda kucaklaşılması gereken muhalefet değil, ebedi düşmanmış gibi davranılan, ötekileşmiş, sanki baba mirası koltuklarını ellerinden almaya çalışanlar olarak görülüyor.
Kendilerini imtiyazlı ebedi hak sahibi gibi addeden ve hep öyle davranan merhamet insaf yoksunları her seferinde sonuç aldılar.Ama bu sefer sonuç alamayacaklardır. Biriken enerji,bu zulüm sandıklardan yüzde ellinin üstünde bir depremle iktidar ve saltanatlarını sarsacaktır.AKP kaybedecek,kaybetmelidir,bu haksız adaletsiz yandaş düzeni kesinlikle bitmeli vicdanlar konuşmalıdır. Sandık başına gitmeyen,oy kullanmayan, sorumsuz, vurdumduymaz olan herkes, yaşanacak olumsuz gelişmelerin sorumlusu, AKP'nin kurduğu bu adalet yoksunu düzenin. dolaylı destekçisidir. 
Hiç kimseye kişisel bir husumetimiz yoktur. Doğruları baş tacı eder, kötü gidişatın karşısına kaya gibi dikiliriz,oluşan felaket seline bent oluruz veya rahmet seli olur, önümüze çıkan engelleri aşar geçer, deryaya rahmet ve merhamet seli olarak ulaşırız. Bulanan sulara durulacak,dere yatağını bulacak,herkes yaptığında mutlaka utanacaktır.Son pişmanlığın fayda vermeyeceği an gelmeden, uyanmalı,silkinmeli,öze dönmeli,gerçek demokrasiye,gerçek İslam değerlerine,gerçek evrensel değerlere dönmeliyiz. Yeni macera ve yeni padişahlık düzenine geçit vermemeli, partiler üstü Cumhurbaşkanı adayı, seçim mağduru,iftira,karalama,itibarsızlaştırma mazlumu Ekmel bey ülkemiz bir şans, nefes ve soluktur. O makam milletin olmaya devam eder, aksi takdirde ülke dünyada, oyuncak olur ufalanır terör örgütleri elinde oyuncak oluruz. Irak,Suriye ve provaları ile sonrası hedef Türkiye'dir. 
Suriye ve Irak'ta AKP masum mudur? Konsolosluk görevlilerini koruyamayan iktidarın,Türkmen katliamına seyirci kalan mazlumları kurtaramayan, Türkiye'nin geleceğini göremez.Baskı,dayatma ve iftiralar ahlak dışı karalamalar Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüzde ellinin destekle siyasal depreme dönüşüyor.Artık dayatılan mazlum ve mağrur olan,sayısız mağdur üreten AKP Erdoğan dönemi kapanıyor inşallah! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde statüko, hırsızlık,yolsuzluk,adaletsizlik ve dayatmalardır.Değişim temiz siyaset,adaletle yönetilen ülke yönetimidir.