Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yedi düvel denilen dünyanın en büyük küresel güçlerini dize getirdikten sonra 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyeti ilan ederken, “Benim en büyük eserim cumhuriyettir. Cumhuriyet; Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idaredir” ifadesini kullanmıştır. Dün olduğu gibi , bugün ve gelecek için de cumhuriyet Türk milletinin en büyük hazinesidir. Bu hazineye sahip çıkıldıkça, Türk milleti daima yücelecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize her yönü ile mükemmel bir ülke bırakmıştır. Uçak imal ve ihraç eden, hafiften ağıra büyük bir sanayii kurmuş, Batının yaşadığı kriz günlerini halkının refahına çevirmiş, eskinin tüm borçlarını ödemiş, güçlü bir ordu, eğitimli bir gençlik yetiştirmiş ve medeniyet ufkundan güneş gibi doğan bir ülke kurmuştur.

Bu ülke; bugün de coğrafi konum, stratejik yapı, yerüstü ve yeraltı zenginlikleri ile egemen güçlerin hedefinde yer almaktadır.

Türkiye alt üst kimlikleri, çok kültürlülüğü, medeniyetler uyutmasını, etnisite ve azınlık oyunlarını bir kenara itip, gerçek kimliğine sahip çıkmalıdır.

Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?

Türkiye, tarihinden, ordusundan, ve töresinden koparılmak istenmektedir.

Çünkü Türkiye, yenidünya düzeninde Kafkaslar Ortadoğu ve Orta Asya’nın anahtarıdır. Çünkü birlik ve beraberlik içinde olacak 80-100 milyon nüfuslu kalkınmış bir Türkiye, batının korkulu rüyasıdır.

Demokrasi ve insan hakları yutturmacasına sığınarak, Türkiye’ye yapılan tüm dayatmalar; çok kültürlülük adına on bin yıllık kültürümüze yamanmaya çalışılan sözde kültürler, üst alt diye kimlik arayışları, uydurulan etnisiteler, diyaloglu ılımlı medeniyetler buluşmaları, günümüz itilaf devletlerinin güzel yurdumuzu parçalamak için oluşturdukları yeni projelerdir.

Hedef, Türkiye’yi tarihinden, ordusundan, töresinden, atasından koparmaktır.

Türk çocuğunun ecdadını tanıması ve daha büyük işler yapma azmi engellenmektedir.

En kutsal değerlerimiz ve aziz vatanımız her zamankinden çok, ihanet ve hain saldırı altındadır.

Bugün ülkeyi yönetenler güçlü, kararlı, cesur ve onurlu tutumlarıyla, her sinsi plana hazırlıklı, manevra kabiliyeti yüksek, akılcı, aktif, oyun kuran bir politika izlemek zorundadır.

Bizim için bu cennet vatandan başka vatan yoktur. Bu cennet vatanı cehenneme çevireceklere de fırsat verilmeyecektir.

Bu devletin ve memleketin nimetlerinden yararlanan her birey; ulusun birliğine, ay yıldızlı bayrağın şanına, demokrasi ve adaletin üstünlüğüne ve laiklik ilkelerine inanarak, fikri hür vicdanı hür irfanı hür yurttaşlar olarak, Ata’nın emaneti olan Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini sonsuza dek koruma ve kollama görev bilincini asla unutmamalıdır.

Stratejik işbirliğinin anlamını iyi bilirsek, Stratejik ortaklarımızın bizi yok etme planları olduğunu unutmazsak, devletlerarası dostluk adı altındaki milli çıkarlarımızı kollamayı becerirsek, milli egemenlik, milli güvenlik ve stratejik milli istihbaratın değerlendirmeleri ile moralimizi yüksek tutarsak,

o zaman coğrafyamızı veya sınırlarımızı birileri çizmeye kalkamayacaktır.

Tarih gibi destan gibi Atatürk,

Kolay değil anlamak,

Ey Türkoğlu Türk,

Her Türk bir parça Atatürk,

İşin onu anlamak.

Prof. Dr. İbrahim Öztek

Editör: TE Bilisim