Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi konusundaki tartışmalarda hangi tarafta durduğuna dair soruya, “Hukuk devletinin ve mecliste bu komisyonun işleyiş tarzının, yönteminin yanında duruyoruz.” cevabını verdi.

Başbakan Davutoğlu, Makedonyalı mevkidaşı Nikola Gruevski ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye gündemine ilişkin soruları da cevapladı. Başbakan Davutoğlu, “Parti içerisinde bir kısım dört eski bakanla ilgili ‘Yüce Divan’a kendi talepleriyle gitmeli ya da komisyon bu şekilde karar vermeli, aklanıp gelmeliler’ görüşü hakim, bir taraftan da ’17-25 Aralık operasyonu için darbe tezini zayıflatacağını düşünenler var. Davutoğlu hangi tarafta duruyor?” şeklindeki soruya cevap verdi.

Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “Hepimizin üzerinde anlaşmamız gereken husus şudur ki, Türkiye bir hukuk devletidir ve komisyonların nasıl çalışacağı ve meclisimizin bu konuda nasıl çalışacağı, hangi aşamalarda nasıl kararlar alacağı ve nasıl bir süreç takip edeceği konusu aşikardır. Soruşturma komisyonu geçtiğimiz Mayıs ayında kuruldu ve çalışmalarını sürdürdü. Hiçbir şekilde komisyonun çalışmasına müdahil olmadık ve olmayı da düşünmedik. Bu komisyondaki arkadaşlarımız hangi partiden olursa olsun, ortak bir konuda çalışma yürütüyorlar. Bu tarz spekülatif yorumlardan kaçınmak ve bu çalışmaların her şeyden önce neticelenmesine bakmak lazım.”

Komisyonun dünkü toplantısında yeni belgeler sunulduğu için erteleme kararı alındığını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bu belgeleri, komisyon üyeleri değerlendirecek, kendi aralarında konuşacaklar. Komisyonun çalışmaları onun için objektif kriterler etrafında sürmeli. Kamuoyunda bu konu, sürekli, şu veya bu yönde, spekülatif şekilde değerlendirilerek soruşturma komisyonunun çalışmaları etkilenmemeli. O bakımdan bırakalım, soruşturma komisyonu kendisine meclis tarafından verilen görevi (yapsın), çalışmalar yürütülsün ve çalışmaların neticesini hep beraber değerlendiririz. Ama şimdiden, komisyonun çalışmalarını etkileyecek yorumlarda bulunmaktan kaçınmak lazım. ‘Hangi tarafta duruyorsunuz?’ sorusuna cevaben söylüyorum. Hukuk devletinin ve mecliste bu komisyonun işleyiş tarzının, yönteminin yanında duruyoruz. Bu komisyon hangi prensipler etrafında oluşmuşsa ve çalışmalarını hangi temel ilkeler ve prensipler etrafında yürütüyorsa, o korunmalıdır ve herhangi bu tarz yorumlarla komisyonun çalışmaları o yönde veya bu yönde etkilenmemeli. Hepimiz yeni belgelerin değerlendirilmesiyle komisyondan çıkacak raporu ve kanaati beklemek durumundayız.

Editör: TE Bilisim